Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Акрилові ванни

30.12.2012

Акрил - штучний полімерний матеріал, який в наш час став дуже популярний при виробництві ванн. Ванни з акрилу мають багато переваг, ось чому все частіше в наших будинках з'являється даний вид сантехніки.

Акрил є достатньо надійним і довговічним матеріалом. Треба докласти багато зусиль, щоб на акриловій ванні з'явилися дефекти: тріщини, подряпини або сколи. Але якщо все ж відбулися серйозні механічні пошкодження, то ванну з акрилу легко можна реставрувати.

Такі ванни з часом не потемніють і не зітруться. Вони дуже добре утримують тепло, так гаряча вода в ній за 30 хвилин холоне тільки на 1-2 градуси, коли в чавунній ванні це відбувається всього за 5 хвилин. Так, і сам матеріал теплий на дотик, на нього приємно спиратися спиною під час прийому ванни.

Вага акрилових ванн не велика, в залежності від моделі вона може бути в межах 13-35 кг, тому при встановленні такої ванни майстри не будуть відчувати особливих турбот і надриву.

Утримувати в чистоті ванни з акрилу дуже просто. Вони легко миються за допомогою теплої води і м'якої губки з будь-яким рідким миючим засобом. Ще можна використовувати воскове полірування або замінити його звичайною зубною пастою. Стійкі плями легко видаляються лимонним соком або 6%-им розчином оцту.

Також до переваг акрилових ванн можна віднести їх неслизьку поверхню. Це цілком може запобігти падінню і дискомфорту при використанні такої ванни.

Варіантів акрилових ванн дуже багато, це відноситься до їх форми, розміру, забарвленню. Але найбільш популярні, звичайно, ванни традиційного білого кольору прямокутної або кутової форми.

Все частіше в наших будинках і квартирах можна зустріти акрилові ванни з гідромасажними функціями. Раніше їх розміщували тільки в просторих заміських будинках, а зараз в звичайній квартирі з вузькими ванними кімнатами її цілком можна встановити, так як можна підібрати будь-який підходящий розмір і вже вони не є рідкісною дорожнечею.

Ванни акрилові виготовляють з 4-5 мм листів ПММА, які зміцнюються поліефірної смолою, а потім скломатом. Але зараз на ринку дуже часто можна зустріти підробки від недобросовісних виробників. Такі ванни виготовляються із звичайного пластика з тонким акриловим напиленням і мають аналогічне зміцнення. Тому зовні їх важко відрізнити від справжніх ванн з акрилу. Ось чому, купуючи акрилові ванни треба перевіряти сертифікати на відповідність, а також на екологічно чисті складові виробу.

Повернутися до списку