Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Бойлер непрямого нагріву

23.02.2013

Бойлер непрямого нагріву - це накопичувальний водонагрівач, який забезпечує ефективне і оптимальне гаряче водопостачання. Дуже часто установка бойлера непрямого нагріву - це єдина можливість створення повноцінної системи нагріву води в квартирі або приватному будинку.

Непрямий бойлер являє собою певний теплоізольований бак, усередині якого встановлений водонагрівальний елемент, інакше кажучи "змійовик". Робота даних типів водонагрівачів відрізняється від електричних і газових тим, що вони споживають енергію опалювального котла, не споживаючи при цьому електроенергію або паливо.

Принцип роботи бойлера непрямого нагріву дуже простий. Полягає він у тому, що вода з опалювального котла спочатку тече в змійовик, а потім, вода, що знаходиться в баку бойлера, нагрівається від тепла, яке передається від нагрітого змійовика.

Основні переваги непрямого нагріву:

Забезпечується відносно швидкий нагрів води;

Бойлер непрямого нагріву може одночасно забезпечити гарячою водою декілька точок водозабору;

Чим потужніший бойлер і площа змійовика, тим швидше вода в баку буде нагріватися.

До переваг бойлерів непрямого нагріву можна віднести і те, що їх можна поєднати з практично будь-яким котлом. Це дуже просто для монтажу системи. Найчастіше бойлер монтують на стіну або на підлогу. Все залежить від наявності доступного місця й рішення власника.

Швидкість нагрівання води в баку безпосередньо залежить від температури води, встановленої в системі опалення. Коефіцієнт корисної дії досить високий і в середньому дорівнює 90%.

Випускаються накопичувальні водонагрівачі непрямого нагріву і комбіновані накопичувальні водонагрівачі.

Непрямий водонагрівач працює від таких зовнішніх джерел, як газовий котел, котел на твердому паливі, центрального опалення, альтернативних джерел енергії, або ж комбінованих систем.

Комбіновані водонагрівачі можуть працювати не тільки від зовнішніх джерел опалення, але і від електронагрівальних елементів - ТЕНів.

Альтернативою бойлерів непрямого нагріву є двоконтурні котли. У таких котлах встановлений вбудований контур нагріву води.

Контури гарячого водопостачання можуть мати проточний або накопичувальний водонагрівач. Проточні водонагрівачі нагрівають воду виключно в момент витрати, і це є економічно доцільним. Оскільки тепло витрачається тільки в той момент, коли це необхідно. Накопичувальні водонагрівачі навпаки запасають теплу воду, нагріваючи її до необхідної температури. Таким чином, в бойлері постійно є гаряча вода.

Таким чином, перевагою проточного бойлера буде його економічність, а накопичувального бойлера - постійна наявність гарячої води в баку. Це буде дуже зручно, коли відключають електроенергію чи воду без попередження, наприклад, у випадку аварії.

Тепер, зіставивши всі наявні факти, ви можете зробити правильний вибір, щоб бойлер купити саме той, який вам більше підходить.

Повернутися до списку