Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Гіпсокартон допоможе перетворити дизайнерські ідеї на реальність

03.08.2011

Якщо ви плануєте після ремонту милуватися ідеально рівною або каркасною стелею, просто вирівняти стіни чи швидко і без використання цегли та замісу розчинів поставити перестінок - вам потрібен гіпсокартон.

Гіпсокартон є листом, що складається з шару затверділого гіпсового тіста з наповнювачами і покритий з двох сторін шарами будівельного паперу (картону). За походженням гіпс - це вогнестійкий і негорючий матеріал природного походження, він не містить токсичних компонентів, які могли б зашкодити людині. В гіпсове тісто додають спеціальні наповнювачі, які характеризують його щільність, міцність і одночасно підвищують експлуатаційні властивості гіпсокартонного листа.

В інтернет-магазині «Нова Лінія» представлено звичайний і вологостійкий гіпсокартон. Звичайний гіпсокартон застосовується для монтажу всередині приміщень з сухою або нормальною вологістю. Вологостійкий гіпсокартон має знижене вологопоглинання, підвищену опірну здатність проникнення вологи і застосовується в приміщеннях з підвищеною вологістю.

гіпсокартон стіна

За призначенням, залежно від товщини, гіпсокартон розрізняють на стінний і стельовий. Стінний - має товщину листа 12,5 мм. Він використовується для облицювання стін і для створення стінних перегородок. Стельовий гіпсокартон застосовується для облаштування підвісної стелі і має товщину 9,5 мм. Хоча на стелю можна використовувати і стінний гіпсокартон, але це може привести до збільшення ваги усієї конструкції.

Для монтажу гіпсокартону використовуються профілі, з яких легко спорудити каркас необхідної форми і який, у свою чергу, буде жорсткою основою для гіпсокартонного листа.

гіпсокартон стеля

Залежно від призначення профілі для гіпсокартону бувають стійковими, стельовими і направляючими. Стійковий профіль є основним елементом для створення каркаса легких міжкімнатних перегородок і має С-образну форму. Стельовий профіль має С-образну форму і призначається для формування каркаса підвісних стель. Направляючий профіль служить в якості направляючих для стельових і стійкових профілів і має П-образну форму.

Також існую кутові профілі. Вони допоможуть запобігти механічному ушкодженню кутів перегородок в процесі експлуатації.

Для кріплення гіпсокартонних листів використовуються саморізи. Саморізи добре «тримаються» і згодом не відходять від стін і стель. При монтажі гіпсокартону зручно використовувати шуруповерт, який допоможе швидко і легко прикріпити листи гипоскартона саморізами до каркасу.

Перед монтажем гіпсокартону необхідно перевірити, щоб не була порушена електроізоляція та забезпечена ізоляція стіни від дії вологи. Для того, щоб запобігти конденсації вологи між стіною та гіпсокартоном, застосовуються паро-гідро- бар'єри.

Гіпсокартон настільки поширений в ремонті, що без нього не можна представити виконання оздоблювальних робіт. Частіше його застосування визначає грань між євроремонтом і звичайним ремонтом. Використання гіпсокартону допоможе відійти від одноманітності та повсякденності в дизайні приміщення, які часто зустрічаються в квартирах.

Інтернет-магазин «Нова Лінія» представляє гіпсокартон від виробника Knauf, а також усі супутні товари для створення каркасів і кріплення гіпсокартону.

Вдалого Вам ремонту і створення власного дизайну!

Повернутися до списку