Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Як обрати бойлер сьогодні?

04.08.2014

Коли виникає проблема відсутності гарячої води, варто над цим замислитися. Причин може бути багато, а рішення одне - встановити електричний водонагрівач, за допомогою якого доступ гарячого водопостачання буде можливим в будь-який час.

Всім відомо, що бойлер - це герметична ємність, за допомогою якої холодна вода нагрівається до потрібної температури. Бойлер може забезпечувати кілька точок одночасно: ванну і кухню, в залежності від об'єму і потужності. Водонагрівач використовується як основне або резервне джерело гарячої води.

Який вибрати бойлер: накопичувальний або проточний?

  1. Накопичувальні водонагрівачі працюють за простою схемою: як тільки гаряча вода починає закінчуватися, в нього додається холодна вода з водопроводу і нагрівається до потрібної температури. Найпоширеніший вид бойлера, який легко монтується в квартирах і приватних будинках, де є кілька санвузлів.
  2. Проточний водонагрівач працює за іншою схемою: вода в ньому не накопичується, а нагрівається за фактом, за допомогою нагрівального елемента. Найчастіше, проточні водонагрівачі з невеликим об'ємом баку, встановлюються в малогабаритних приміщеннях. Цим самим витрачають більше електроенергії, ніж, наприклад, накопичувальні. Вони компактні, не займають багато місця і встановлюються де завгодно: квартира, дача, гараж і т.д.

Що таке сухий і мокрий тип ТЕНа?

  1. Водонагрівачі з сухим або закритим ТЕНом відрізняються довгим терміном служби, де нагрівальний елемент не знаходиться в прямому контакті з водою, а монтується в щільну металеву трубку. Відсутність накипу продовжує термін його життя.
  2. Мокрий або відкритий ТЕН має безпосередній контакт з водою, що нагрівається, що впливає на появу накипу.

Який об'єм бойлера вибрати? Все залежить від кількості його користувачів. Об'єм бака бойлера в межах від 5 до 100 і вище літрів. Для однієї людини підійде бойлер з об'ємом від 30 літрів, а для великої родини вибирають бойлер з об'ємом 80-100 літрів і вище.

Вибрати бойлер

Чи має значення потужність? Звичайно, чим вище потужність, тим швидше час нагрівання води.

І пам'ятайте, що гаряча вода - це доступно і просто, для цього достатньо встановити водонагрівач.

Повернутися до списку