Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Ковролін для дому

04.12.2012

Ковролін в якості підлогового покриття для будинку все стрімкіше завойовує популярність. Це комфортне покриття має масу переваг. Крім того, що воно приносить естетичне задоволення, на ньому неможливо посковзнутися, по ньому приємно ходити (при цьому зменшується навантаження на хребетні суглоби), знижує шум в кімнаті (актуально для багатоповерхівок), робить її затишніше й тепліше.

Сучасний ковролін виробляють з натуральних і синтетичних волокон. Натуральні - це вовна, льон, бавовна, сиза. Синтетичні - поліамід (нейлон), поліакрил, поліестер, поліпропілен (олефін, суприм і терклон). Також у продажу зустрічаються змішані ковроліни, що містять до 30% натуральних ниток.

Ковролін з натуральної пряжі володіє відмінною пружністю, низькою вологопроникністю і займистістю, але він електростатичний, має низьку зносостійкість, при цьому ціна на нього висока.

На вигляд синтетичний ковролін не гірший натурального. Він стійкий до стирання, розтягання і згинання. Відмінно тримає ворс, м'який, не вигорає, легко чиститься, не піддається впливу бактерій і грибків.

Найбільш довговічним вважається нейлоновий ковролін. Термін його служби до 15 років. Трохи поступаються нейлону поліакрил і поліестер. З поліпропіленових ковролінів більш в пошані суприм і терклон, вони проходять термічну обробку для підвищення зносостійкості.

Різноманітність кольорів ковроліну забезпечується двома способами фарбування: комплексним (вся структура) і друкованим (тільки верх ворсинок). Зрозуміло, що комплексне фарбування найбільш довговічне.

Виробляють ковролін декількома способами. Найміцніший - це тканий (як у звичайних килимів), але він і коштує дорожче. Тафтінговий спосіб, де ворс прикріплюють до основи з тканини, може бути петлевим, тобто до верху петлями і ворсовим - до верху ворсинками. Петлевий служить довше за рахунок більшої зносостійкості, тому його частіше застосовують у кімнатах з високою прохідністю. Є ще голкопробивний спосіб, де волокнисту основу проколюють голками, захоплюючи і переплітаючи волокна, при цьому утворюється щільне безворсовое волокно, схоже на войлок.

По довжині ворсу ковролін буває:

  • високоворсовий - до 40 мм, ідеально підходить для спалень;
  • середньоворсовий - до 15 мм, розрахований на вітальню і дитячу кімнати;
  • коротковорсовий - до 5 мм, підходять для холу, передпокою і домашнього спортзалу.

Для ванни і кухні ковролін не рекомендують, тому що за підвищеної вологості, він швидко зіпсуєтся.

У наші дні зручно купувати побутовий ковролін, не виходячи з дому. Наприклад, якщо ви живете в Києві, наберіть в пошуковику фразу «Ковролін Київ». Інтернет-магазини, що спеціалізуються на продажу підлогових покриттів у вашому місті, запропонують вам величезний вибір з докладним описом і фото.

Повернутися до списку