Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Кухонні меблі: дрібниці, що визначають якість кухні

13.02.2013

Кухонні меблі являє собою один з найбільш складних видів меблів, так як має поєднувати в собі високу функціональність, надійність, компактність і естетичність.

Якість таких меблів залежить від багатьох складових. Перш за все, звичайно, це технологія виробництва меблів. Обов'язково при покупці кухні цікавтеся, хто її виробник. Добре, коли це фабрика, що випускає меблі під відомою торговою маркою.

Для покупця також важливо, коли є можливість вибрати серед широкого асортименту шаф, виконання фасадних поверхонь, забарвлень те, що найбільш буде підходити саме для його кухні. Як правило, великі меблеві виробники пропонують кухні з фасадом з різних матеріалів: плити МДФ, ламінованої ДСП, натурального дерева. Корпуси шаф найчастіше виготовляють з ламінованої ДСП, тому важливо, щоб торці кожного з елементів були заламіновані, не виключаючи задні і нижні торці, які не видно неозброєним оком. Серйозні виробники не заощаджують, як правило, на такі "дрібниці", хоча саме з них і складається таке непросте поняття, як якість.

Візьмемо, наприклад, фурнітуру. На перший погляд, вона в кухонних меблях - щось другорядне. Але покупцеві важливо, щоб верхні шафи розташовувалися ідеально рівно, для чого використовуються спеціальні системи підвісу, які дозволяють регулювати положення шаф в усіх трьох площинах. Те, наскільки зручно буде користуватися вашим кухонним гарнітуром, стане відомо під час експлуатації і це багато в чому залежить від типу петель. Прості дешеві петлі, як правило, мають кут розкриття менше 100 градусів і з часом розбовтуються, при цьому двері провисають.

При виборі кухонних меблів потрібно звертати увагу, яким чином встановлюються нижні шафи. Перевагу краще віддавати кухням, де нижні шафи мають регульовані цокольні ніжки, що дозволяє встановити їх по рівню, адже підлога найчастіше не є ідеально рівною. Після регулювання «за рівнем», ніжки закривають спеціальними пластиковими цокольними планками.

Також не слід забувати про додаткові кухонні аксесуари, такі як підвісні полиці, корзини, гачки і т.д. Такі «дрібниці» бувають дуже корисні.

Інтернет-магазин «Нова Лінія» пропонує купити якісні кухонні меблі та кухонні куточки Київ за доступними цінами.

Повернутися до списку