Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Монтаж гіпсокартону своїми руками

25.02.2013

Використання гіпсокартонних листів для обшивки стін - це економічний і швидкий спосіб приведення непривабливих нерівних стін в порядок. Технологія монтажу гіпсокартону на металеві профілі до стіни не складна, її цілком можна виконати своїми руками.

Для цього необхідні два види профілів: UW - направляючі профілі, що мають отвори для кріплень, і CW - стійкові профілі, що виконуються у формі швелерів. «Спинки» профілів CW оснащені спеціальними канавками, які використовують для центрівки саморізів. Для каркаса стелі використовують CD - стельові профілі, які закріплюються до основи перекриття спеціальними підвісами.

Цинкове покриття у комплектуючих металевого каркаса - це обов'язкова умова, тільки таке покриття зможе протидіяти впливу навколишнього середовища.

На першому етапі виконаєте розмітку, по якій буде проводитися установка профілів. Лінія стику листів гіпсокартону зобов'язана знаходитися по центру лицьової частини CW профілю. Відповідно, по ширині гіпсокартону встановлюються лінії вертикальних профілів для майбутнього облицювання (крок таких ліній - 60 см).

Виміряйте глибину каркасу, додайте товщину ГКЛ до неї. Потім треба провести по підлозі горизонтальну лінію, зробивши відступ від стіни на отриману при розрахунку відстань. Скористайтеся драбиною і відвісом, щоб провести подібну межу на стелі. Тепер відніміть товщину гіпсокартонного листа від ліній і розмітьте на нижньому і верхньому перекритті лінії виступу профілів.

Пружною гумовою стрічкою обклейте ті поверхні несучих профілів, що будуть потім прилягати до основи. Строго по рівню встановите UW профіль на підлозі, приклавши його до зазначеної межі каркасу. Використовуючи твердосплавне свердло зробіть отвори під дюбелі (крок - 60-100 см). Вставте дюбелі, закріпіть профіль шурупами. Аналогічну операцію повторіть для стелі. Зазор для UW - 5 мм максимально з кожної зі сторін.

Прямі підвіси (сталеві пластинки), оснащені гумовою прокладкою, зміцніть по вертикальних лініях для майбутнього каркасу, скориставшись дюбелями і шурупами. В якості підвісів застосовують кронштейни, що входять в комплект профілів для каркасу.

Тепер можна приступити до установки стійкових підвісів, зафіксувавши їх до підвісів на поверхні стіни за допомогою дюбелів і шурупів.

До UW горизонтальним профілям вертикальні CW кріпляться саморізами. Загвинчуйте саморізи шуруповертом до кінця. Якщо необхідно - прокладіть простір утеплювачем між стійками (пінопластом, мінераловатними плитами), це добре захистить приміщення від вологи та холоду.

Закінчивши обрешітку, тепер можна переходити до монтажу ГКЛ. Попередньо потрібно зняти фаску на вертикальних стиках панелей під кутом 45 º, щоб полегшити подальше шпаклювання. Також заздалегідь треба відзначити і висвердлити ножівкою або електролобзиком отвори під розетки, вимикачі. Застосування кромкового рубанку дозволить отримати рівні краї листів.

Кріпити ГКЛ починають від верхнього кута каркасу, при цьому їх фіксують на профілях саморізами (крок кріплення приблизно 25 см). Бажано розташовувати листи у розбіг, щоб не було збігу ліній швів. Головки у саморізів потрібно втопити на 1 мм. в поверхні гіпсокартону, щоб потім вдало закрити їх шаром шпаклівки.

Шви очистіть від пилу та сміття. Загрунтуйте стики листів гіпсокартону, використовуючи грунт глибокого проникнення. Потім остаточно закладіть шви шпаклівкою і укладіть на поверхню серпянку (склотканеву самоклеючу стрічку). Зробивши всі шви, вирівняйте шпаклівкою всю гіпсокартонну поверхню.

На гіпсокартон ціна доступна і він є ідеальним рішенням для швидкого вирівнювання поверхонь. За короткий термін ваша стіна буде готова до подальшої обробки - оштукатурення або обклеювання шпалерами.

Повернутися до списку