Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Світильники для кухні

20.02.2013

Освітлення кухні - це досить відповідальний момент, адже тут ми знаходимося досить багато часу. Треба щоб освітлення було функціональним для приготування їжі, а також комфортним для трапез і посиденьок.

Саме тому, створюючи освітлення на кухні, часто використовують різні види світильників. Їх вибору потрібно приділити особливу увагу.

Світильники, що використовуються на кухні, в першу чергу повинні бути функціональними, при цьому добре поєднуватися з інтер'єром приміщення. Одна люстра в центрі приміщення вже поступово йде в минуле. Зараз на сучасній кухні прийнято використовувати одночасно декілька різних типів підсвітки, при цьому кожна виконує свою важливу роль. Так роблять, тому що одного світильника, як правило, не вистачає, щоб комфортно освітлити різні зони кухні.

Для освітлення в цілому всього приміщення в якості стандартного рішення, звичайно, використовується люстра або стельовий світильник. Гарна люстра добре виглядає в класичному інтер'єрі. Однак, якщо хочеться чогось нового, незвичайного в дизайні інтер'єру, можна використовувати точкові світильники для кухні, вони дарують відчуття простору, рівномірно розподіляючи світло. Такі світильники можна розміщувати в довільному порядку або у вигляді малюнка.

Особливу увагу необхідно приділити робочій зоні кухні, де освітленню належить бути особливо яскравим. Його формують локальними світильниками, охоплюючи плиту, мийку, робочу поверхню кухонного гарнітура. У деяких випадках буває достатньо використовувати освітлення, яке вбудоване в витяжку.

Але краще, звичайно, використовувати спеціальні світильники, що вбудовані під полицями навісних шаф. Наприклад, компактні і майже непомітні подовжені лампи дають рівномірне світло по всій робочій поверхні. Також хороші вбудовані точкові світильники (невеликі галогенові лампи), які легко дозволяють висвітлити всю робочу зону. Крім хорошого виконання функції освітлення, такі світильники легко мити, вони не бояться пари, бризок води, масла.

Дещо інше освітлення потрібно для великої кухні, де робоча зона розташовується в центрі, а не біля стіни. Коли плита і обробний стіл знаходяться посередині приміщення, доцільно буде встановити зверху витяжку, забезпечену потужними вбудованими лампами. Також добре використовувати світильники на довгих шнурах. Тільки світло не повинне бити по очах, для цього лампи підбирають з матовими плафонами.

Дуже важливо правильно підібрати світильники для кухні та в обідній зоні. З їх допомогою створюється комфортна атмосфера для трапези. Коли обідній стіл стоїть вільно, тобто не біля стіни, добре повісити одиночний світильник над ним. І буде дуже зручно, якщо можна буде регулювати його висоту, змінюючи інтенсивність освітлення, піднімаючи і опускаючи лампу.

Також цікаво буде виглядати група невеликих світильників, що мають довгу основу, що розміщені чітко над столом. Ну, а якщо стіл знаходиться біля стіни, можна поставити поруч торшер або повісити бра, зі спрямованим вниз освітленням. Затишну атмосферу «по-домашньому» допоможе створити настільний світильник з щільним абажуром.

Як бачите, для освітлення кухні можна використовувати досить велику кількість видів світильників. Завітайте до нас в інтернет магазин електротоварів, і ми раді будемо допомогти вам з вибором.

Повернутися до списку