Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Умивальники

09.01.2013
На сьогодні існує велике різноманіття видів та форм умивальників для ванної кімнати. Обираючи цей вид сантехніки за розміром та формою, зазвичай враховується наявність чи відсутність вільних квадратних метрів, а також те, наскільки він буде відповідати загальному стилю ванної кімнати. Звичайно, найкраще придбавати умивальник разом з усією іншою сантехнікою від одного виробника та однієї колекції.

Види умивальників

Виокремлюють п’ять основних видів умивальників, що відрізняються способами установки. Найпростішим варіантом можна вважати раковину-консоль, що кріпиться до стіни завдяки кронштейнам. Знизу такий умивальник може спиратися на спеціальну тумбу, що приховує підвідні до раковини труби, чи підтримуватись декоративними консолями, але в такому випадку труби і злив розташовуються на видному місці, тому частіше за все обирається умивальник з тумбою.

Другий варіант умивальників отримав назву «тюльпан» через зовнішню схожість із чашею квітки, розташованої на ніжці. У цьому випадку підставка під умивальник виконує функції опори та приховує комунікації. Якщо ванна кімната маленького розміру, тоді використовується підставка, що не має задньої стінки.Умивальник для ванної кімнати

Також за відсутності великого простору використовується умивальник «мойдодир», що вбудовується у звичайну шафу. При цьому в шафу можна складати різноманітні дрібниці, він приховує комунікації, більшість таких умивальників оздоблені великим дзеркалом зі вбудованим освітленням, а отже не знадобиться придбавати їх окремо. Шафи для «мойдодирів» зазвичай виробляють з вологостійкого ДВП чи МДФ. У більш дорогих варіантах корпус шафи виготовляють із натуральної деревини, а стільницю  з каменю чи мармуру.

Наступні два види: умивальники-стільниці та умивальники-тази відносять до класу елітної сантехніки.
Умивальники-тази пропонуються у формі чаші, шару або куба. Вони встановлюються на рівну стільницю і мають вигляд окремо розташованого предмету.  В якості матеріалів використовуються як традиційний сан фаянс, так і незвичні матеріали, наприклад дерево чи скло.
Умивальник-стільниця не виділяється над поверхнею, на відміну від попереднього варіанту, та являє собою поглиблення в стільниці. Такі умивальники виробляються з мармуру, граніту або літієвого каменю та утворюють зі стільницею єдине ціле без з’єднувальних швів, що значно полегшує процес прибирання.

Існує ще такий варіант як кутові раковини, вони мають оригінальний вигляд та значно економлять місце у ванній кімнаті.
Незалежно від форми раковини та виду кріплення, умивальники розподіляють на два типи: ті, що мають отвір для установки змішувача, та ті, що його не мають. Умивальники без вищезгаданого отвору застосовуються у ванних кімнатах, де розводка водопровідна передбачає влаштування загального змішувача на ванну та умивальник, а також тоді, коли змішувач вбудовують у стіну.

При виробництві умивальників найчастіше використовують такі матеріали як сан фарфор, сан фаянс та композитні матеріали(акрил). Вони мають відмінний вигляд у будь-якому дизайні ванної кімнати, особливо за використання такого лицювального матеріалу як керамічна плитка.

Повернутися до списку