Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Встановлення міжкімнатних дверей

27.11.2012

Процес установки міжкімнатних дверей не дуже складний. Головне уважно і охайно виконувати інструкцію, наведену нижче, і у вас все вийде.

Врізку петель і замка довірте професіоналам, тут необхідний спеціальний електроінструмент.

Матеріали та інструменти

Монтажна піна, саморізи, маленькі цвяхи для лиштвы, 8 дерев'яних клинів і 3 розпірки, малярний скотч, рівень, викрутка або шуруповерт, ножівка по дереву, стусло.

Перед початком установки перевірте комплектацію, а також відповідність розмірів коробки, полотна і проходу.

1 етап - складання коробки

Перед тим, як приступити до складання коробки, необхідно відторцевати бічні частини коробки, тобто зробити зазор між підлогою й дверним полотном, враховуючи висоту покриття для підлоги (зазвичай роблять зазор 10 мм.). З відрізаних частин можна виготовити клини. Потім з'єднайте деталі коробки саморізами.

2 етап - установка коробки

Зафіксуйте за допомогою клинів верхню частину коробки. Клини розміщують на рівні стику бокових і верхньої частин коробки (в кутах прорізу). Перед фіксацією клинами, в нижній частині коробки, вирівняйте петлеву сторону, перевіряючи рівнем в двох площинах. Потім перевірте відстань внизу і зверху коробки, воно повинно складати ширину полотна дверей плюс зазори 5 мм. (наприклад, при ширині дверного полотна 700 мм, потрібну відстань отримуємо в 705 мм.). За допомогою клинів зафіксуйте нижню частину коробки. Встановіть розпірку внизу (в даному випадку в 705 мм.) жорстко, строго напроти нижніх клинів.

3 етап - установка дверного полотна

Навісьте полотно. Обов'язково перевірте рівність закриття дверей. Трохи нижче ручки і в районі верхньої петлі встановіть додаткові клини і розпірки. Ще раз перевірте зазори, утворені між коробкою і полотном двері. Відкрийте двері, вони не повинні мимовільно закриватися або відкриватися.

Потім за допомогою монтажної піни запіньте коробку, попередньо у прорізі потрібно прибрати пил (використовуйте пульверизатор з водою). Врахуйте, піна отруйна, вона може пошкодити на коробці лак. Щоб цього уникнути, охайно проклейте коробку малярним скотчем. Також врахуйте, що при висиханні піна збільшується в обсязі, тому наносите її тонким шаром.

Почекайте, поки піна висохне (не менше 12 годин). Потім акуратно витягніть клини (або обріжте), зніміть розпірки, зріжте ножем виступаючу піну.

4 етап - установка добірного елементу

Якщо товщина вашої стіни більше ширини коробки, то необхідно буде закрити її добірним елементом. Для цього виміряйте відстань між краєм коробки і краєм стіни. За допомогою ножівки необхідно обрізати добірну планку під розмір отриманого відстані, враховуючи паз. Вставте в паз добірний елемент і запіньте в декількох місцях. Дочекайтеся повного висихання піни.

5 етап - встановлення лиштви

Прикладіть спочатку бічну лиштву (кожну зі свого боку) і відміряйте, скільки необхідно від них відрізати. За допомогою стусла відріжте ножівкою зайве під кутом 45 гр. Зафіксуйте наличники за допомогою маленьких цвяшків без капелюшків. Врахуйте, що з того боку, де розташовані петлі, краще відступити 5-10 мм, щоб уникнути скрипу дверей. Потім прикладіть верхню лиштву під верхні краї бічних, розмітьте. Після обрізки закріпіть цвяхами.

Міжкімнатні двері встановлені. Сподіваємося, у вас все вийшло.

Повернутися до списку