Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Застосування пінопласту

15.01.2013

Пінопласт - продукт сучасних технологій. Сфера застосування його досить широка, але у більшості своїй пінопласт використовують для теплоізоляції та пакування.

Сам пінопласт складається з величезної кількості бульбашок повітря, які досить міцно пов'язані між собою плівкою з пінополістиролу. Він є вологостійким матеріалом, на пінопласт не діють грибки і бактерії, він практично не старішає. Цей матеріал є екологічно чистим, тому застосовується також в якості пакувального матеріалу товарів народного споживання. Існує пінопласт стійкий до різних агресивних середовищ, таких як вапно, луги, цемент, ангідриди, сольові розчини та багато інших. Короткий час пінопласт витримує вплив температури до 110 градусів, наприклад, така його властивість використовується при вкриванні його гарячим бітумом. Проте сам пінопласт схильний до горіння, ось чому його просочують антипіреном при застосуванні у будівництві. Таке просочення сприяє самозагасанню пінопласту. Слід пам'ятати, що його не можна тривалий час залишати під впливом сонячних променів, оскільки пінопласт стає крихким.nl_prim_pp.jpg

Головними перевагами пінопласту вважають його низьку теплопровідність і гарну паро- та звукоізоляцію, до того ж це дуже легкий матеріал з практично необмеженим терміном придатності. Завдяки таким своїм якостям, а також низьким витратам на виробництво, пінопласт застосовують у багатьох галузях виробництва. В якості теплоізоляційного матеріалу він широко використовується у будівництві та у виробництві будматеріалів. Пінополістирол(це одна з назв пінопласту) часто використовується при установці теплої підлоги у будинках, а також для теплоізоляції стін, фундаментів та крівель. Також пінопласт стали використовувати для ізолювання підземних комунікацій. Це дає можливість значно економити матеріали, завдяки меншій глибині прокладення останніх. Виділяють 3 види пінопласту, що відрізняються між собою щільністю, і які рекомендують застосовувати для різних цілей.

ПСБ-С- 15 використовують для:

  • утеплення побутівок, вагонів, контейнерів;
  • утеплення дахів;
  • кладки стін;
  • підвісних стель;
  • в якості пакувального матеріалу.

ПСБ-С- 25 застосовують для:

  • утеплення фасадів, дахів, підлог;
  • внутрішньої звуко- і теплоізоляції стін, лоджій, балконів, а також конструкцій, які не піддаються сильним механічним навантаженням;
  • ізоляції труб.
ПСБ-С- 35 використовують для утеплення промислових будівель, гаражів та інженерних конструкцій. На різного виду пінопласт ціна відрізняється, тому краще дотримуватися рекомендацій виробника по його застосуванню.

Повернутися до списку