ТОП-5 найцікавіших фактів про Чорну п'ятницю

2663

заголовок_укр.jpg

Вже який рік поспіль четверту п’ятницю листопада у багатьох країнах світу можна описати як суміш ейфорії і хаосу. Адже коли ще можна придбати товари зі знижкою 50, 70 та 90%? Ось декілька цікавинок про цей день, яких ти точно не знав.

Факт № 1

Спочатку цей день називали «Чорною п’ятницею», тому що в магазини приходила така маса людей, знижки створювали такий ажіотаж, що це, нерідко, призводило до ДТП на дорогах та насилля в шопінг-молах. Поліцейський відділ Філадельфії придумав цю назву, щоб описати безлад, що панував в цей день, адже саме четверта п’ятниця листопада відкривала різдвяний сезон покупок.

коллаж-1.jpg

Факт № 2

Термін «Чорна п’ятниця» досить довго не знаходив широкого вжитку (використовувався лише у Філадельфії) аж до 1980-х років, хоча практикувати шалені розпродажі після Дня подяки в США почали ще у середині XIX століття.

Факт № 3

Це не найбільш завантажений торгівельний день у році, як усі звикли думати. День напередодні Нового року (в Америці – Різдва) куди більш прибутковий для продавців.

коллаж2.jpg

Факт № 4

З кожним роком масштаби продажів у цей день лише набирають обертів. Все більша кількість магазинів у різних куточках світу долучається до акцій, заохочуючи до покупок споживачів. Поштовхом до цього став той факт, що коли у більшості міст Америки у цей день можна було придбати товари з РЕАЛЬНОЮ знижкою у 50, а то і більше відсотків, люди з Канади та інших країн спеціально приїздили у Нью-Йорк, Каліфорнію та інші міста, щоб придбати подарунки з максимальними знижками.

Факт № 5

Власник магазину одягу в одному з міст у Німеччині влаштував незвичайну акцію: перші 100 відвідувачів, які приходили у його магазин повністю роздягнутими могли безкоштовно обрати речі на суму 300 євро. В результаті, ажіотаж був таким, що люди приходили задовго до відкриття і чекали на вулиці, маючи лише взуття на ногах. І це в кінці листопада!)

На сьогоднішній день, для успішного шопінгу в Чорну п’ятницю не потрібно вистоювати черги, брати участь у битві за останній блендер. Здійснюй покупки он-лайн, економ свій час та нерви!)

коллаж3.jpg