На що українці витрачають гроші в Чорну п'ятницю

14413

Чорна п'ятниця

Чорна п'ятниця традиційно проводиться в четверту п'ятницю листопада, цей день асоціюється у всіх з масовими розпродажами і стовпотворінням людей. Знижки в цей період можуть досягати 80-90%, при правильному підході до даного заходу можна придбати багато корисних товарів за вигідними цінами. Давайте ж дізнаємося на що українці зазвичай витрачають гроші в цей день.

За минулий 2018 рік у період Чорної п'ятниці продажі електроніки і побутової техніки зросли майже в 1,5 рази, в порівнянні з періодом 2017 року, і досягли показника в 2,5 мільярда гривень. Цей показник був представлений компанією GFK Ukraine (посилаючись на дані дослідження Point of Sales Tracking GFK Ukraine).

Найпопулярнішими товарами в період Чорної п'ятниці, як не дивно, були: телевізори і смартфони. Продажі яких зросли в 3,6 разів у порівнянні з попереднім тижнем продажів. На другому місці після продажу телевізорів і смартфонів, виявилися холодильники і пральні машини, продажі яких зросли майже в 3 рази, в порівнянні з попереднім тижнем.


Згідно з дослідженням, в Чорну п'ятницю популярними також залишаються новорічні товари, які з року в рік залишаються одними з перших в списку покупок. Серед новорічних товарів найчастіше зустрічаються новорічні іграшки, гірлянди, штучні ялинки та подарунки для дітей. Багато магазинів починають робити знижки на товари ще за кілька тижнів до Чорної п'ятниці, для того щоб підігріти клієнтів і допомогти їм визначитися з вибором.

За останні роки Чорна п'ятниця перетворилася в марафон знижок. Головне не потрібно забувати про те, що знижки в цей період діють не тільки в традиційних торговельних центрах, а й у інтернет-магазинах. Загальносвітова тенденція свідчить, що найпопулярнішими товарами в «Чорну п'ятницю» крім техніки залишаються одяг і взуття.

Статистика останніх років показує, що українці заздалегідь знають, що їм потрібно придбати в цей період, тому не втрачайте час і складіть список необхідних покупок. У цей список додайте ті товари, які ви давно планували придбати, але завжди шкодували на це грошей, в період знижок ви зможете дозволити собі виконати свою мрію. Купити можна все: косметику, одяг, взуття, техніку, книги, новорічні подарунки або інші бажані речі.

Тому слідкуйте за оновленнями, щоб не упустити можливість придбати бажаний товар.