Скільки важать різні види цегли

36253

skilki_vagit_rizna.jpg
skilki_vagit.jpg

Цегла, як і раніше, застосовується в будівництві набагато частіше будь-яких інших матеріалів. Із цегли будують стіни і простінки, її застосовують для будівництва цоколів, кладки печей, облицювання фасадів. Для кожної з перерахованих завдань потрібна цегла з особливим набором властивостей, і, з огляду на це, виробники забезпечують дуже широкий асортимент цегли. Він відрізняється за матеріалом, з якого виготовляється, кольором, кількістю та розміром пустот, стійкості до дії вологи і температур, міцності, і, звичайно ж, вагою. Але навіщо потрібна інформація про вагу цегли? По-перше, вагу однієї цеглини або цілого піддону корисно знати для забезпечення транспортування. По-друге, знаючи вагу цегли, можна приблизно розрахувати масу всієї будови, а цей показник необхідний при розрахунку фундаменту. Скільки ж важить одна цеглина? Дати однозначну відповідь неможливо, так, як на вагу цегли впливає матеріал, його розміри, і кількість пустот. Давайте спробуємо розібратися, скільки важать різні види цегли.

ikon1.png

 Скільки важить звичайна цегла?

zvachaynaa_cegla.jpg

Не знаючи ніяких додаткових параметрів, вага цегли рівняється 3.7 кг. В цьому випадку, мають на увазі, одинарну повнотілу силікатну цеглу стандартних розмірів 250х120х65 міліметрів.

ikon3.png

 Скільки важить біла (силікатна) цегла?

bila_cagla.jpg

У будівництві найчастіше використовується одинарна або полуторна силікатна цегла, яка може бути повнотілою або мати порожнечі.

Одинарна повнотіла цегла важить близько 3.7 кг. Залежно від кількості цеглин на піддоні, її вага може становити від 750 до 1 400 кг.

Полуторна повнотіла цегла важить в середньому 4.2-5 кг. Піддон такої цегли може важити 850-1 400 кг. Вага залежить від кількості цеглин на піддоні.

Середня вага одинарного саману становить 3.2 кг. Вага піддону 800-1 100 кг.

Полуторний саман важить 3.7 кг. Піддон такої цегли важить близько 850-1 150 кг.

ikon2.png

 Скільки важить червона (керамічна) цегла?

chervona.jpg

Червона, в народі називають керамічна цегла. Така цегла буває рядовою, облицювальноюта вогнетривкою. Червона керамічна цегла випускається в різних розмірах. Порожнечі можуть займати від 13 до 45% від загального об'єму.

Одинарна повнотіла керамічна цегла важить близько 3.5 кг, така ж полуторна цегла – 4.2 кг. Вага пустотілої одинарної керамічної цегли становить 2.4 кг, полуторної – 3.1 кг.

Лицьова порожниста червона цегла важить близько 1.5 кг, така ж полуторна цегла може важити близько 3 кг.

Скільки важить шамотна цегла?

Шамотна цегла стійка до впливу високих температур, тому цей матеріал застосовується для будівництва печей. Така цегла важить близько 3.5-4 кг.