Металочерепиця як вибрати і де купити?

1900

metallocherepuca_kak_vybrat_u_gde_kupyt.jpg
1.png

 Металочерепиця - що це

metallocherepica_chto_jeto.jpg

Металочерепиця є одним з найбільш затребуваних і популярних покрівельних матеріалів. Вона застосовується для спорудження нових та ремонту старих дахів.

1.png

 Як виготовляється металочерепиця

kak_delaetsja_metallocherepica.jpg

Металочерепиця проводиться з тонких листів сталі, які профілюються за допомогою тиску, а потім покриваються захисним шаром полімерів. Завдяки профілізації, лист металу нагадує кладку керамічної черепиці, тому матеріал і отримав таку назву.

3.png

 Переваги та недоліки металочерепиці

preimushhestva_i_nedostatki_metallocherepicy.jpg

Металочерепиця стала популярна завдяки ряду своїх переваг, серед яких варто відзначити порівняно невисоку ціну, легкість, чудовий зовнішній вигляд, великий термін служби, міцність, простоту монтажу та подальшого ремонту. Але цей покрівельний матеріал має і ряд серйозних недоліків, які також потрібно враховувати при виборі. Металочерепиця має погані показники звуко- і теплоізоляції, під нею може утворюватися конденсат, тому потрібно використовувати гідроізоляційні матеріали. Серйозним недоліком металочерепиці можна назвати велику кількість відходів, що особливо актуально при будівництві дахів складної форми. У випадку з двосхилим дахом кількість відходів мінімально. При монтажі потрібно зберегти цілісність захисного шару. Якщо його пошкодити, метал може почати корозію.

Пам'ятайте, що металочерепицю можна використовувати при спорудженні похилих дахів, кут нахилу яких перевищує 14 градусів.

4.png

 Металочерепиця - як вибрати

metallocherepica_kak_vybrat.jpg

Вибір металочерепиці досить широкий, вона може істотно відрізнятися за ціною і якістю. На що ж звернути увагу при виборі металочерепиці?

Якщо не хочете розбиратися у всіх тонкощах, радимо купувати продукцію відомих виробників, які приділяють велику увагу дотриманню технології на всіх стадіях виробництва. Але буває, що і місцеві виробники випускають досить якісну металочерепицю, яка коштує значно дешевше. І знаючи, на що звернути увагу, можна заощадити, не жертвуючи якістю.

Обов'язково зверніть увагу на товщину металу. Рекомендується використовувати металочерепицю товщиною від 0.45 мм. Чим товще метал, тим краще, правда, це відображається на ціні.

Поцікавтеся якістю і товщиною оцинковки. Надійного рівня захисту від корозії вдається домогтися при нанесенні не менше 200 грам цинку на квадратний метр металу.

Зверніть увагу, на матеріал і якість полімерного покриття. Поліестер є найдешевшим варіантом, але має низьку стійкість до механічних пошкоджень. Рекомендуємо купувати металочерепицю, покриту пластизолом і пуралом.

Визначтеся з кольором. При цьому варто враховувати не тільки власний смак, але і той факт, що темна черепиця сильніше вицвітає і розігрівається до високих температур під впливом сонячних променів.

Проконтролюйте якість профілювання. Якщо в процесі виробництва використовувалося якісне обладнання, листи будуть мати чітку геометрію та ідеально стикуватися між собою.

gde_kupit_metallocherepicu.png

 Де купити металочерепицю

gde_kupit_metallocherepicu.jpg

Як і будь-який інший будівельний матеріал, металочерепицю потрібно купувати у великих спеціалізованих магазинах, які супроводжують всю продукцію відповідною документацією. У магазині «Нова Лінія» представлено широкий асортимент металочерепиці, а досвідчені консультанти допоможуть визначитися з вибором і розрахунком кількості всіх необхідних матеріалів.