Профнастил для воріт і огорожі

4014

zagolovok-ua.jpg

Сучасний паркан повинен мати достатню міцність, надійність і презентабельний зовнішній вигляд. Чи не мале значення при виборі матеріалу для спорудження паркану і воріт має вартість і терміни будівництва. Одним з найпопулярніших матеріалів для будівництва парканів є профнастил, який має ряд дуже важливих переваг у порівнянні з цеглою і деревом. Відповідний профнастил для забору легко можна вибрати завдяки широкому асортименту, представленого на ринку. Профнастил може відрізнятися товщиною металу, висотою профілю, матеріалом і кольором полімерного покриття.

1.jpg
icon1.png

 Переваги профнастилу при будівництві забору

Огорожа з цього матеріалу виглядає презентабельно, профнастил представлений в широкій палітрі кольорів, тому кожен зможе підібрати підходящий варіант. Такий паркан може прослужити вам не один десяток років, при цьому не потребують особливого догляду. Огорожа з профнастилу зводиться в найкоротші терміни, не обов'язково заливати фундамент і чекати, поки бетон застигне. Важливим фактором є і мала вага матеріалу, завдяки чому можна істотно заощадити на доставці.

2.jpg
icon2.png

 Вибір профнастилу для спорудження воріт і огорожі

Для спорудження воріт і парканів підійде стіновий профнастил. Вибираючи профнастил для стін, зверніть увагу на висоту профілю. Чим він вищий, тим жорсткіше буде паркан. Але варто пам'ятати, що зі збільшенням профілю, ширина листа профнастилу зменшується, тому його витрата збільшується. Вибирати висоту профілю потрібно з урахуванням висоти паркану, ширини прольотів між стовпами, а також кількості поперечних балок. Найпопулярніші моделі профнастилу для спорудження парканів і воріт мають висоту профілю 8-20 мм з відповідним маркуванням від ПС-8 до ПС-20.

Як і у випадку з металочерепицею, велике значення має товщина металу, чим вона більша, тим профнастил дорожче і міцніше. Уточніть товщину цинкового покриття. Захист від корозії забезпечується лише при шарі цинку від 200 грам на квадратний метр.

Якщо мова йде про полімерне покриття, перевагу краще віддати пластизолу і пуралу. Поліестер дешевше, але він не так стійкий до механічних пошкоджень.

icon3.png

 Як кріпити профнастил на паркан або ворота

Профнастил кріпиться до горизонтальних лагів, розташованим між забетонованими стовпами. Кількість перемичок залежить від висоти листів. Якщо висота огорожі менше 1.8 метра, поперечок може бути 2, при збільшенні висоти паркану, додається ще одна балка.

3.jpg

Відступіть від грунту або фундаменту 5-15 см і на цьому рівні натягніть шнур, контролюючи його горизонтальність рівнем. З цього шнуру ви будете вирівнювати нижні кромки кожного з листів. Поки помічник утримує лист в потрібному положенні, зафіксуйте лист покрівельними шурупами з ущільнювальними шайбами, так щоб вони увійшли в горизонтальні перемички. Шурупи угвинчуються в увігнуту частину профлиста через одну хвилю. Кожен наступний лист повинен перекривати попередній на одну хвилю.

Якщо хочете, щоб паркан або ворота мали завершений вигляд, верхню кромку профнастилу закрийте торцевою планкою.