Скільки важить шифер і як його підняти на дах

13624

glavnii.jpg
skilki_vagit.jpg

Шифер поступово поступається своїми позиціями на користь більш сучасних матеріалів, таких як металочерепиця, металопрофіль та бітумна черепиця. Але популярність його, все ж, залишається на досить високому рівні, і це пов'язано з незаперечними перевагами шиферу. Цей покрівельний матеріал коштує істотно дешевше, монтувати його нескладно, шифер має гарні звукоізоляційні властивості і не гримить під дощем. Найчастіше споживачі відмовляються від шиферу на користь інших покрівельних матеріалів, мотивуючи це не дуже презентабельним зовнішнім виглядом шиферу, а також його великою вагою, який тягне за собою додаткові витрати на спорудження міцнішою кроквяної системи.

Але виробники не стоять на місці, і сучасний шифер може виглядати дуже презентабельно, зберігати свій зовнішній вигляд протягом тривалого часу і мати вагу, яку можна порівняти з вагою інших покрівельних матеріалів. Сьогодні поговоримо про вагу шиферу і про те, як його підняти на дах.

1.png

 Скільки важить 8-хвильовий шифер

skilki_vagyt_8.jpg

Вага одного квадратного метра 8-хвильового шиферу може становити 10-18 кг. Цей показник залежить від товщини листа, а також від висоти хвилі. Такий шифер випускається з висотою хвилі 40 і 54 мм, товщина листа може бути від 5.2 до 7.5 мм. Вага шиферу в залежності від його параметрів наведено в таблиці нижче.

Вага 8-хвильового шиферу

table-2.jpg
ikon2.png

 Скільки важить 7-хвильовий шифер

skilki_vagyt_7.jpg

7-хвильовий шифер трохи легше 8-хвильового. Дані про вагу цього покрівельного матеріалу наведені в таблиці.

Вага 7-хвильового шиферу

table-12.jpg
ikon1.png

 Як підняти шифер на дах

yak_pidnnyati.jpg

Лист шиферу важить не дуже багато, але через чималих габаритів, його підйом на дах може бути проблематичним. Найпростіше підняти шифер по напрямних, притуленим до стіни. Як напрямні можна використовувати дерев'яні бруси або сходи. З даху спускається мотузка, нижня частина якої ділиться надвоє. До кінців прив'язуються два гака, які можна виготовити з загнутих шиферних цвяхів. Гаки чіпляються за нижній край листа. Залишається лише підняти шифер по напрямних за допомогою мотузки.

Розташовуйте гаки якомога ширше, підйом шиферу бажано виконувати в безвітряну погоду.