Як встановити і підключити дверний дзвінок

4222

zagol.jpg
dvernoy zvonok.jpg

Щоб відвідувачі могли сповістити вас про свій візит, чи не вибиваючи вхідні двері, бажано встановити біля неї дзвінок. Це електронний або електромеханічний пристрій при натисканні на кнопку видає приємний, або, не дуже приємний дратівливий звук, повідомляючи, що до вас прийшли. Говорячи про дратівливий звук дзвінка, найчастіше мають на увазі застарілі електромеханічні моделі, які спочатку встановлені в більшості квартир, зданих в експлуатацію кілька десятків років тому. У деяких квартирах дзвінків і зовсім немає. Якщо ви вирішите замінити застарілий дзвінок на нову модель з можливістю вибору приємною мелодії і регулювання гучності і тривалості звукового сигналу, потрібно ознайомитися зі схемою підключення, яку виробник повинен привести в інструкції. Підключаються різні дзвінки приблизно однаково, і сьогодні ми розповімо, як це робиться.

ikonka.png

 Як встановити бездротовий дзвінок

dvernoy zvonok2.jpg

Бездротовий дзвінок - відмінний вибір, якщо ремонт в квартирі вже завершився, а проводка під дзвінок не була передбачена. Зрозуміло, що не кожному захочеться руйнувати стіни і заново їх шпаклювати. Для установки бездротового дзвінка потрібно встановити батарейки в блок з кнопкою і зафіксувати його біля вхідних дверей на висоті близько півтора метра.  Прикріпити кнопку можна на двосторонній скотч, дюбелі або шурупи.

Основний блок фіксується в коридорі. Якщо він працює від батарейок, то розмістити такий блок можна де завгодно, хоч в шафі, хоч в кожній з кімнат, головне, щоб відстань від кнопки не перевищувало рекомендоване виробником. Бувають такі дзвінки, основний блок яких працює від мережі. З такими моделями вам не доведеться купувати батарейки, але виникнуть деякі обмеження з їх розміщенням.

ikonka2.png

 Як встановити провідний дзвінок

dvernoy zvonok3.jpg

Проводку для такого дзвінка краще протягнути ще на етапі ремонту. Такі дзвінки доцільно використовувати і в тому випадку, коли ви плануєте замінити стару модель дзвінка на нову. В цьому випадку можна скористатися існуючою проводкою, замінивши лише кнопку і електронний блок.

Підхід до установки різних провідних дзвінків приблизно однаковий, але перед установкою обов'язково слід ознайомитися з інструкціями виробника. Можливо, ваша модель дзвінка має деякі особливості.

Підготуйте штроби під проводку, а також просвердліть отвір для підключення кнопки. Вимкніть електрику за допомогою автоматів. Нуль підключіть до відповідної клеми дзвінка. Фазу підключіть до дзвінка, попередньо провівши кабель через кнопку.

У деяких моделях дверних дзвінків передбачена можливість заземлення. Якщо у вашій квартирі або будинку таке є, не нехтуйте можливістю додатково себе убезпечити.