Як вибрати доводчик для дверей

2212

zagolovok-ua.jpg

Якщо ви хочете, щоб вхідні або міжкімнатні двері закривалися плавно і тихо, на неї можна встановити доводчик. Це пристрій накопичує енергію при відкриванні дверей, а потім використовує її для того, щоб двері зачинилися. Крім забезпечення комфорту і безпеки доводчик сприяє також підвищенню енергоефективності житла, адже тепле повітря з приміщення не виходить на вулицю, якщо ви забули прикрити двері. Доводчики можуть відрізнятися по потужності, способу установки, регулювання, одні моделі можуть працювати в екстремальних погодних умовах, інші успішніше протистоять вандалам. Як же вибрати дверний доводчик, який підходить саме вам?

icon.png

 На що звернути увагу при виборі доводчика

В першу чергу зверніть увагу на спосіб монтажу доводчика. Найбільш поширені моделі, одна частина яких монтується в верхньому кутку дверної коробки, а друга фіксується на дверному полотні. Такий доводчик встановити нескладно, і можна обійтися без сторонньої допомоги і складних підготовчих робіт.

Якщо для вас важливо не порушити гармонійний інтер'єр металевими пристосуваннями, використовуйте доводчики, які ховаються всередині полотна. Такі моделі не так поширені, вони дорожчі і складніші в монтажі.

1.jpg

Існують також підлогові доводчики, які дозволяють відкривати двері в будь-якому напрямку. Їх доцільно використовувати в магазинах і інших місцях з підвищеною прохідністю.

Підберіть доводчик підходящої потужності. Якщо у вас масивні двері, доводчик повинен бути сильнішим, якщо двері легкі і для її закривання не потрібно великих зусиль, можна обійтися малопотужними недорогими доводчиками. За потужністю доводчики ділять на 7 класів. Перший клас - для легких дверей, сьомий - для найважчих. Визначитися з класом доводчика в залежності від параметрів двері вам допоможуть консультанти магазину «Нова лінія».

3.jpg

Виберіть модель з необхідними вам регулюваннями. Практично у будь-якого доводчика можна відрегулювати швидкість закривання дверей і зусилля, з яким буде закриватися замок. Необхідне зусилля забезпечується завдяки збільшенню швидкості закривання на останніх градусах руху двері. У більш дорогих моделей передбачено регулювання кута відхилення двері, при досягненні якого вона залишається відкритою. Вітається також наявність демпфера, який не дозволить відкритися дверям занадто швидко під час сильних поривів вітру.

Якщо ви вибираєте доводчик для дверей складу, зверніть увагу на наявність функції затримки закривання. Двері з таким доводчиком закриються приблизно через півхвилини після відкривання, за цей час вантаж можна без перешкод перемістити з одного приміщення в інше.

2.jpg

Стійкість до вандалізму - важлива властивість доводчика. Класичні доводчики з тягою у вигляді важеля з коліном більш надійні і невибагливі, але на дверях під'їзду вони можуть прослужити недовго, так як важіль вразливий до механічних впливів. В таких умовах краще себе проявить доводчик з ковзаючою тягою.

Зверніть увагу на кількість циклів відкривання-закривання, яке гарантує виробник. Чим воно більше, тим довше прослужить механізм, але і ціна в цьому випадку виявиться вище.

У деяких випадках до доводчиків пред'являються особливі вимоги, наприклад вони будуть працювати при дуже низьких або дуже високих температурах, або в інших екстремальних умовах. Для цих цілей в лінійках основних виробників передбачені спеціальні моделі. Вони не так поширені, тому, можливо, такий доводчик доведеться замовляти заздалегідь.

4.jpg

Часто важливим виявляється і зовнішній вигляд доводчика. Багато моделей можуть комплектуватися декоративними накладками різних кольорів, завдяки чому будуть гармонійно поєднуватися з дверима. Деякі виробники пропонують послугу забарвлення накладок в будь-який колір за бажанням замовника.