Як утеплити металеві двері

3871

zag1.jpg
jak uteplyty metalevu dvery.jpg

Вхідні двері з металу - відмінний вибір, який має ряд важливих переваг. Такі двері надійні і довговічні, вони стійкі до злому, за металевими дверима легко доглядати. Але є у металу і серйозний недолік - цей матеріал швидко остигає і може проводити холод всередину приміщення завдяки численним містках холоду, повністю виключити які практично неможливо. З відміною теплопровідністю металу пов'язана ще одна проблема - якщо метал, яким обшиті двері зсередини буде дуже холодним, на полотні може утворюватися конденсат, двері починають «плакати». Якщо температура впаде ще сильніше, конденсат може замерзнути, створюючи труднощі з відкриванням і закриванням дверей. Зрозуміло, що двері в таких умовах прослужать недовго. Чи стикалися ви з такими проблемами чи ні, утеплення вхідних металевих дверей не буде зайвим в будь-якому випадку, адже завдяки цьому ви зможете заощадити на рахунках за опалення.

ikon.png

 Як утеплити металеві вхідні двері

jak uteplyty metalevu dvery.jpg

До утеплення вхідних дверей потрібно підійти відповідально, і піклуватися про це потрібно вже на етапі установки. Двері підбирається такого розміру, щоб між коробкою і дверним отвором з усіх боків залишався зазор в 2 сантиметри. Цей зазор дозволить якісно запінити дверну коробку. Якщо зазор буде менше, між коробкою і отвором можуть залишитися щілини, через які всередину буде потрапляти холодне повітря.

Наступний простий і досить ефективний крок - наклеювання ущільнювача. Ущільнювач краще вибрати гумовий, його товщина підбирається в залежності від величини зазорів між дверним полотном і коробкою.

ikon2.png

 Як утеплити дверне полотно

jak uteplyty metalevu dvery.jpg

Якщо ви купили готові якісні металеві двері, то її полотно, швидше за все, вже утеплено за допомогою пінопласту або мінеральної вати. Якщо ж двері з металу виготовляється своїми руками або замовляються в якомусь невідомому цеху, всередині дверного полотна може зовсім не виявитися утеплювача. Це може бути наслідком недбалості виробника або «економності» замовника.

Якщо металеві двері всередині порожні і у вас є доступ до цих порожнеч, їх потрібно заповнити теплоізоляційним матеріалом, наприклад мінеральною ватою або пінопластом. Перед укладанням утеплювача по периметру всіх перемичок монтується дерев'яний брус, а потім простір між цими основами заповнюється пінопластом або мінватою. Всі щілини потрібно заповнити монтажною піною. Після утеплення утеплювач закривається вагонкою, ДСП, металом або будь-якими декоративними панелями.

При такому способі утеплення не вдається повністю уникнути містків холоду, і тепловтрати все одно будуть спостерігатися. Якщо ви хочете їх знизити, можна утеплити дверне полотно зовні і зсередини за допомогою тонкого утеплювача і дерматину або шкіри. При правильному виборі матеріалу, що утеплює таким чином двері можуть мати шикарний зовнішній вигляд.

Якщо жоден із способів утеплення металевих дверей не дав бажаних результатів, варто задуматися про установку других дверей. Установка других дверей не завжди можлива, але якщо така можливість є, ви зможете добитися відмінних результатів по втратах тепла і звукоізоляції.