Як встановити металеві двері

2069

xagol1.jpg
metalevu dveru.jpg

Раніше ми вже говорили про те, як вибрати вхідні двері. І, з огляду на всі переваги і недоліки різних типів дверей, прийшли до висновку, що найбільш розумним вибором стануть металеві вхідні двері з достатньою товщиною сталі, надійними замками, антизрізами та якісною фурнітурою. Але навіть найякісніші двері не будуть працювати нормально, якщо допустити грубих помилок під час її монтажу. Найчастіше магазини, які продають двері, надають послуги з  установки, яка може коштувати досить дорого. Якщо у вас немає необхідного інструменту і елементарних навичок його використання, то найкращим вибором буде скористатися цією послугою. Але якщо у вас є перфоратор, рівень, балон монтажної піни та деякі інші інструменти, можна непогано заощадити, встановивши вхідні двері самостійно.

ikon2.png

 Який інструмент потрібен для установки дверей

dveru.jpg

Якісні металеві двері мають чималу вагу, тому крім інструменту вам знадобиться помічник, а іноді і декілька. Двері потрібно встановити в дверному отворі, а потім за допомогою рівня виставити їх строго вертикально, а зробити це одній людині практично нереально. Навіть якщо двері не важкі, помічник знадобиться для установки дерев'яних клинів, які тимчасово зафіксують двері в потрібному положенні.
Крім помічника вам знадобляться також перфоратор, рівень, рулетка, дерев'яні або пластикові клини, молоток, викрутка, анкера відповідного розміру, монтажна піна, малярський скотч і поліетилен для захисту коробки і дверного полотна.

ikon1.png

 Як встановити металеві двері самостійно

metalevi dveri.jpg

Дверний отвір після демонтажу старих дверей потрібно зачистити, видаливши стару штукатурку і залишки кріплення. Двері потрібно вибрати такого розміру, щоб між коробкою і стінами залишився зазор близько 2 сантиметрів. Він потрібен для того, щоб було місце для нормального розширення піни. Якщо зазори менше, отвір доведеться трохи розширити за допомогою перфоратора або болгарки.

Пам'ятайте, що вхідні двері по пожежним нормам повинні відкриватися назовні, врахуйте цей момент при проектуванні та купівлі металевих дверей.

Якщо двері упаковані в поліетилен, не знімайте його до закінчення монтажу. Якщо двері не упаковані, заклейте ії поліетиленом і малярським скотчем, при цьому полотно має вільно відкриватися.

Якщо є можливість зняти дверне полотно з коробки, зробіть це. Так процес установки буде набагато простішим.

Встановіть коробку в проріз і зафіксуйте її за допомогою клинів. На цьому етапі без помічника не обійтися. Перевірте вертикальність за допомогою рівня. Якщо потрібно, скорегуйте положення коробки за допомогою клинів. Слідкуйте, щоб з усіх боків коробки залишалися зазори для запінення.

У коробці повинні бути монтажні отвори для установки анкерів. Через ці отвори перфоратором просвердліть отвори під кріплення в стіні. Анкера повинні бути досить потужними, довжиною близько 15 см. Установку анкерів потрібно починати з боку петель. Зафіксувавши одну сторону коробки, повісьте на неї дверне полотно. Переконайтеся, що воно вільно відкривається і закривається, що не заклинює і не рухається саме в одну зі сторін. Якщо все добре, зафіксуйте анкерами коробку з протилежного боку, попередньо знявши полотно. Зафіксуйте поріжок і верхню частину коробки. Знову повісьте двері, і ще раз переконайтеся, що вона чітко закривається і відкривається.

Зніміть полотно, і заповніть зазори навколо коробки монтажною піною. Не забудьте попередньо встановити заглушки, що не дозволяють піні проходити через технологічні отвори на внутрішню поверхню коробки. Коли піна висохне, можна приступати до зрізання напливів та встановлення лиштви, якщо є така потреба. Фінальним етапом установки дверей стане оздоблення відкосів.