Як вибрати міжкімнатні двері

6087

yak_vibrati_dveri.jpg
yak_vibrati.jpg

Визначитися з міжкімнатними дверима бажано ще до початку ремонтних або оздоблювальних робіт, хоча часто про них згадують в останню чергу.
По-перше, важливо знати стиль і колір міжкімнатних дверей тому, що під них потрібно підібрати вхідні двері, які встановлюються на початкових етапах ремонту.
Колір дверей також важливий для правильного підбору плінтусів, бо вони, зазвичай, підбираються в тон дверних полотен та лиштви.
По-друге, потрібно врахувати тип і конструкційні особливості дверей, адже для використання деяких видів міжкімнатних дверей потрібно споруджувати спеціальні ніші, монтувати направляючі та споруджувати порожнисті гіпсокартонні перегородки.
Хоч двері і встановлюються ближче до кінця ремонту, визначитися з їх вибором, а краще придбати дверні полотна, коробки та всю необхідну фурнітуру, бажано заздалегідь.
Як же вибрати міжкімнатні двері, і на що звернути увагу в магазині?

ikon3.png

 Як вибрати міжкімнатні двері в квартиру

v_kvartiry_2.jpg

При виборі дверей потрібно врахувати безліч факторів, але одними з першочергових критеріїв є розмір, стиль і зовнішній вигляд, ну і головне - якість.
При покупці дверей потрібно мати загальне уявлення про майбутній інтер'єр.
Якщо він буде класичним, двері в стилі хай-тек будуть виглядати безглуздо. Двері повинні гармонійно поєднуватися з меблями, підлогою і плінтусами.

v_kvartiry.jpg 

При цьому вони не обов'язково повинні бути в тон, іноді можна навпаки підібрати двері в контраст.
Потрібно правильно визначити розмір полотен, виходячи з наявних дверних прорізів.
При цьому обов'язково потрібно врахувати ширину дверних коробок, а також зазори на запінення. Якщо з цим у вас виникнуть проблеми, консультанти магазину «Нова Лінія» підберуть для вас двері відповідних розмірів.

ikon2.png

 Як повинні відкриватися двері

Yak_povinni.jpg

Одним з найважливіших факторів, який потрібно враховувати ще на етапі проектування, є спосіб відкривання дверей.
Найпоширенішими є розпашні двері, саме вони встановлюються в більшості квартир. Вони не вимагають установки напрямних і споруди порожніх стін, в які будуть ховатися дверні полотна при відкриванні. Зате такі двері вимагають більше місця, потрібно ретельно продумувати розміщення меблів і інші нюанси, щоб при відкриванні дверей нічого не перекривали та не зачіпали. Розпашні двері мають гарну звукоізоляцію і є одним з найдешевших варіантів, не вимагають якихось спеціальних конструкцій, складних систем та інструментів при монтажі.
Розсувні двері є відмінним варіантом для малогабаритних квартир і дозволяють з більшою свободою розставляти меблі.
Перед встановленням таких дверей часто споруджують порожнисті перегородки, в які по напрямних в'їжджає дверне полотно. Такі двері обійдуться вам дорожче, з їх допомогою складніше домогтися гарної звукоізоляції. Якщо не хочете споруджувати перегородки, можна скористатися зовнішніми напрямними, при цьому двері будуть переміщатися уздовж стіни. Це, знову ж таки, накладає деякі обмеження при розташуванні меблів.
Раніше популярними були складані двері, які в народі називали «гармошками». За допомогою таких дверей також можна заощадити простір, але гарної звукоізоляції домогтися не вдасться. Основною проблемою таких дверей - є велика кількість рухомих елементів, що прискорює поломки, і ускладнює ремонт.

ikon.jpg

 З чого повинні бути зроблені двері

z_chogo.jpg

Якщо ви прагнете до екологічності та маєте непоганий бюджет, найкраще звернути свою увагу на двері з дерева. Такі двері відмінно виглядають, не виділяють шкідливих речовин, вони довговічні та піддаються ремонту. Коштують дерев'яні двері, особливо з твердих порід дерева, недешево. Двері з хвойних порід дерева дешевше, але і виглядають вони не так вражаюче. Ще один мінус дерева - сприйнятливість до вологи. Дерев'яні двері на кухні або у ванній можуть розбухати та погано закриватися. Якщо дерев'яні двері з цілісного масиву вам не по кишені, можна вибрати більш бюджетні шпоновані моделі.

Відмінним зовнішнім виглядом і доступною ціною відрізняються двері з МДФ. Вони не бояться вологи, тому відмінно впишуться в інтер’єр кухні та у ванної. Обклеєні такі двері можуть бути спеціальною плівкою, яка імітує структуру дерева, або натуральним шпоном. Двері з МДФ довговічні та відрізняються хорошою звукоізоляцією.

Якщо бюджет дуже обмежений, можна зупинити вибір на мазонітових дверях. Каркас такого дверного полотна виготовляється з дерева, а поверх нього кріпляться декоративні панелі, під подальше фарбування або покриття лаком.

Іноді, такі двері обклеюються декоративним матеріалом, який імітує дерево. Всередині полотно заповнюють сотами з картону. Такі двері коштують набагато дешевше інших, але відрізняються поганою звукоізоляцією, вони недовговічні, покриття легко пошкодити та досить складно відремонтувати. Радимо встановлювати такі двері лише в крайніх випадках.

Які б міжкімнатні двері ви не вибрали, пам'ятайте, що дуже багато залежить і від фурнітури. Адже тільки з якісною фурнітурою ваші двері будуть служити надійно і довго.