Як вивести жирні плями з дверей

5997

zagolovok.jpg
yak_vivesti.jpg

В процесі експлуатації двері забруднюються. Особливо це актуально, якщо в будинку є маленькі діти. Дуже часто на дверних полотнах крім звичайних забруднень проявляються жирні плями. Але не поспішайте купувати нові дверні полотна, спочатку постарайтеся видалити плями з дверей за допомогою підручних засобів.

ikon_2.png

 Як видалити жирні плями з дверей з ПВХ

yak_vidaliti.jpg

Для видалення жирних плям можна скористатися побутовою хімією, яка є в кожному будинку. Просто змішайте засіб для миття унітазів та раковин з рідким милом в пропорціях 1:1. Одержаний гель нанесіть на жирну пляму за допомогою губки. Залиште засіб на 5-10 хвилин, а потім ретельно змийте чистою водою. Якщо переживаєте, що засіб може пошкодити покриття дверей, спочатку протестуйте його на бічній грані полотна, де кріпляться петлі.

ikon_3.png

 Як відтерти жирні плями з дверей з ЛДСП

yak_vidterti.jpg

Такі двері відрізняються невисокою ціною, але у них є істотні недоліки, в тому числі і складність видалення забруднень. Зверху полотно вкрите папером, який не можна сильно терти під час чищення. Для очищення дверей з ЛДСП можна використовувати ізопропіловий спирт. Змочіть ватний диск або тампон спиртом і спробуйте нанести його на малопомітну ділянку. Якщо колір покриття не змінився, можна приступати до видалення плям, обережно протираючи жирні ділянки змоченою в спирті ватою.

Якщо двері мають більш якісне ламінування, можна використовувати ацетон або аміак якими змочується губка і прикладається на 3-4 хвилини до плями. Потім очищену поверхню протирають м'якою ганчіркою. Пам'ятайте, що при роботі з розчинниками потрібне гарне провітрювання приміщення. І не забудьте перевірити, як впливає розчинник на покриття на малопомітній ділянці.

ikon_4.png

 Видалення жирних плям з МДФ дверей

vidalennia_pliam.jpg

Двері з МДФ можна очистити за допомогою гелю для миття посуду. Спіньте миючий засіб в теплій воді, а потім ретельно протріть полотно, скориставшись губкою.

В якості альтернативи іноді пропонують використовувати картопляний сік. Просто розріжте картоплину і натріть місцем зрізу жирну пляму. Після висихання соку, видаліть його сліди сухою серветкою.

ikon_5.png

 Очищення дерев'яних дверей від жирних плям

derevianie_dveri.jpg

Жир з дерева можна видалити за допомогою кашки з білої глини та оцту. Цю масу нанесіть на забруднену ділянку і дайте їй висохнути. Потім видаліть засохлу глину, сліди змийте водою.

Якщо жирні плями з'явилися на лакованих дверях, шар лаку потрібно видалити та нанести новий. Лак можна видалити за допомогою спеціальних розчинників, будівельного фена або наждачного паперу. При будь-якому з цих методів не забувайте про заходи обережності. Коли очистите лак, можна наносити покриття повторно.