Як відмити і очистити термос

4407

akvіdmiti3.jpg

Термос є у кожного рибалки, мисливця, туриста і будівельника, адже він дозволяє досить довго зберігати температуру напоїв і їжі, а іноді ковток гарячого чаю або супу може додати сил і дозволить продовжити роботу. Термоси бувають якісними і не дуже, всередині у них може стояти скляна або металева колба, деякі термоси призначені для напоїв, а інші для їжі. Але яким би не був термос, він вимагає регулярного догляду, адже через певний період на внутрішній поверхні колби починає утворюватися наліт. Це не тільки жахливо виглядає, але і може свідчити про наявність шкідливих бактерій, які не тільки зіпсують смак і аромат вмісту, а й можуть негативно позначитися на здоров'ї. Що ж робити, якщо всередині вашого термоса утворився наліт, як і чим його очистити?

termosdljachaja.jpg

Не допускайте утворення нальоту

Якщо своєчасно проводити профілактику, термос буде постійно залишатися чистим, і ніяких проблем з нальотом у вас не виникне. Після кожного використання зливайте залишки чаю або інших напоїв, викидайте заварку. Промивайте колбу гарячою водою з милом або м'яким засобом для миття посуду, в разі необхідності використовуйте йоржик. Після миття термос потрібно насухо витерти, якщо такої можливості немає, висушіть термос, залишивши його відкритим на підвіконні. Під час зберігання не закривайте термос кришкою, інакше може з'явитися неприємний запах. Не варто зберігати в термосі напої протягом декількох днів. 

Чим очистити термос

Якщо уникнути утворення нальоту все ж не вдалося, колбу термоса доведеться чистити, і це можна зробити декількома способами.

limon.png

 Очищення термоса за допомогою лимона

Лимон допоможе позбутися не тільки від нальоту, а й від неприємного запаху. Просто подрібніть лимон і помістіть його в термос, а потім залийте гарячою водою, закрийте кришкою і залиште приблизно на 12 годин. Спустошіть термос і промийте його миючим засобом. Якщо лимона у вас немає, можете замінити його лимонною кислотою, її потрібно всипати в термос близько двох ложок.

limonsoda.jpg
soda.png

 Очищення термоса содою

Всипте кілька столових ложок харчової соди в термос, а потім залийте окропом. Закрийте кришкою і залиште на ніч. Злийте вміст і промийте колбу чистою водою. Якщо такий спосіб не допоміг, разом з содою всипте в колбу жменю рису або перлової крупи. Заповнивши термос наполовину, закрийте кришку, і почніть його енергійно струшувати. Крупинки допоможуть більш ретельно очистити стінки колби.

uksus.png

 Очищення термоса за допомогою оцту

Заповніть термос окропом, близько третини. Долийте доверху столовим оцтом. Закрийте кришку і розмішайте вміст. Дайте термосу постояти кілька годин, іноді його струшуючи.

Пам'ятайте, що завжди простіше запобігти проблемі, ніж боротися з нею, тому не забувайте своєчасно зливати вміст термоса, мийте і сушіть його після кожного використання, і тоді питань про те, як очистити термос, у вас не виникне.