Силіконова форма для випічки як використовувати?

34014

zagolovok-ua.jpg

Сучасні любителі випічки часто вважають що силіконові форми кращі, традиційних металевих, так як цей матеріал має безліч переваг. Якісний силікон, що не окислюється і не виділяє шкідливих речовин в процесі використання, доказом цього є те, що силікон активно застосовується в медицині. Такі форми легко мити, вони займають дуже мало місця при зберіганні і можуть мати нестандартну форму і будь-які розміри. Але форми з силікону з'явилися на ринку не так давно, і не всі знають основні правила їх використання. Давайте розбиратися разом.

pravila-ispolzovania.png

 Правила використання силіконових форм

vyberite-pravilnuyu-sil-formu.jpg

Виберіть правильну силіконову форму

До покупки будь-якого кухонних аксесуарів, що контактує з їжею, потрібно підходити з особливою відповідальністю. Купуйте силіконові форми тільки в надійних магазинах, не соромтеся вимагати сертифікати якості. У догляді найзручнішими будуть форми без дрібних канавок і візерунків на внутрішній поверхні, з них буде простіше отримувати випічку, та й мити їх легше.

Підготуйте форму до першого використання

Купивши нову силіконову форму, обов'язково промийте її не агресивним і не абразивним засобом для миття посуду, а потім сполосніть холодною водою. Дайте формі просохнути і змастіть маслом. Кожен раз змащувати форму не потрібно, але перед першим використанням зробити це, все ж, необхідно.

ne-zapolnyayte.jpg

Не заповнюйте форми у висячому положенні

Силікон - дуже еластичний матеріал, і якщо, заповнюючи форму, тримати її в руках, вона може деформуватися, перевернутися або впасти на підлогу. Встановіть форми на тверду рівну поверхню, це може бути стіл, деко або решітка, а потім почніть їх наповнювати.

Можете використовувати будь-які духовки

Робочі температури силікону від мінус 40 до 240 градусів, завдяки чому форми можна ставити і в духовку, і в морозилку. Готувати можна в духовках, що працюють на газі і електриці, можна користуватися і мікрохвильовою піччю. Пам'ятайте, що форми з силікону призначені не тільки для приготування пирогів і кексів, в них цілком можна готувати рибу, м'ясо та інші продукти.

mozhete-ispolzovat-lyubye-duhovki.jpg

Час запікання в силіконових формах

Деякі господині стверджують, що формах з силікону випічка готується за той же час, що і в металевих, а дехто каже, що швидше. У будь-якому випадку, під час першого запікання будьте напоготові, і почніть перевіряти готовність випічки трохи раніше. Одним з недоліків силіконових форм є те, що в них неможливо отримати суцільну хрустку скоринку, вона утворюється тільки зверху.

Не витягуйте випічку з форми відразу

Вийнявши форми з духовки, дайте їм постояти хвилин п'ять, після цього витягти кекс або пиріг буде простіше. Якщо виникли складнощі, потягніть за краї форми, щоб вона відокремилася від випічки. При необхідності допоможіть дерев'яною лопаткою. Користуватися для вилучення кексів металевими лопатками або ножами не можна, так як силікон можна легко пошкодити.

ne-vynimayte-vypechku-iz-formy.jpg

Кожен раз мийте форми

Якщо на стінках не залишилося слідів тіста, просто промийте форму прохолодною водою з миючим засобом. Якщо ж залишилося засохле тісто, ненадовго замочіть форму.

Не турбуйтеся про зберігання

Силіконові форми можна зберігати в деформованому стані, їх навіть можна згортати в трубочку. Якісний силікон відразу ж повернеться в вихідну форму.