ТОП-5 освіжаючих напоїв

1508

У цій статті ми склали список найсмачніших напоїв, котрі відмінно освіжають в спекотну пору, щоб ви могли почастувати друзів та близьких і здивувати їх незвичними поєднаннями.


№ 1 Полунично – кавуновий лимонад


Полунично-кавуновий лимонад

Для того, щоб приготувати цей напій вам знадобляться:


  • 1 кавун (середніх розмірів)
  • 1/4 склянки лимонного соку
  • 2 склянки свіжої очищеної полуниці
  • 1/4 склянки цукру
  • 2 чашки льоду

Полуницю, м’якоть кавуна подрібніть блендером. Додайте лимонний сік, лід та цукор і ще раз збийте. Ось і все: лимонад готовий)


Холодний чай з м’ятою та лаймом

№ 2 Холодний чай з м’ятою та лаймом

Для приготування напою вам потрібні:

  • 1 л води
  • 4 пакетики чаю з м’ятою
  • 8 чайних ложок соку лайма (свіжовичавлений або куплений)
  • 4 скибочки лайму для прикраси, за бажанням
  • 4 гілочки свіжої м'яти
  • сироп агави або мед, щоб підсолодити напій, якщо це необхідно
  • Лід за бажанням
  • 2 чашки газованої води

Довести до кипіння 1 л води. Зняти з вогню і додати 4 пакетика м'ятного чаю. Дайте настоятися 10 хвилин. Приберіть чайні пакетики і налийте чай в кувшин. Охолодіть напій.

До вже холодного чаю додайте колотий лід, сироп або мед (за бажанням) та сік лайма, в залежності від того, наскільки терпким вам подобається ваш чай. Перемішайте, додайте 1/2 склянки газованої води. Прикрасьте напій скибочкою лайму та гілочкою м’яти.


Напій з грейпфрутом та розмарином

№ 3 Напій з грейпфрутом та розмарином


Для приготування сиропу знадобляться:

  • ¼ чашка цукру
  • ¼ чашки води
  • 1 гілочка свіжого розмарину

Для напою:

  • ¼ чашка грейпфрутового соку
  • 2 ложки розмаринового сиропу
  • 2/3 чашки мінеральної води
  • гілочка розмарину в якості прикраси
  • шматочок грейпфрута для декору
  • подрібнений лід

Для приготування сиропу з розмарину додайте 1/4 склянки води і 1/4 склянки цукру в каструлю. Додайте розмарин. Доведіть до кипіння і варіть, поки весь цукор не розчиниться, близько 3 хвилин. Накрийте кришкою, дайте сиропу охолонути повністю.

Для приготування напою налийте грейпфрутовий сік і сироп в склянку. Перемішайте, наповніть склянку льодом і долийте газовану воду. Прикраcьте гілочкою розмарину і шматочком грейпфрута.


Ожиновий лимонад

№4 Ожиновий лимонад


Вже незабаром розпочнеться сезон ожини. Любителям цієї ягоди точно сподобається даний рецепт.

Для приготування вам знадобляться:

  • 4 склянки води
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 склянка лимонного соку
  • 1 ст. ложка лимонної цедри
  • 1 чашка ожини

У великій каструлі довести до кипіння 2 склянки води і цукру. Кип'ятять 2 хвилини, періодично помішуючи. Зняти з вогню. Додати лимонний сік, цедру та воду, що лишилась. Дати охолонути.

Подрібніть блендером 1 склянку лимонної суміші та ожини, ретельно перемішайте. Процідіть суміш і викиньте насіння. Вилийте суміш ожини і воду з лимоном, що лишилась в кувшин. Перемішайте як слід. Подавайте напій охолодженим із шматочками льоду.


№ 5 Імбирно-ананасова смакота


Імбирно-ананасова смакота

Для приготування напою (8 порцій) вам знадобляться:

  • 4 чашки (1 літр) імбирного елю, охолодженого
  • 4 чашки ананасового соку, охолодженого
  • свіжий імбир, нарізаний тонкими скибочками
  • 1 апельсин, тонко нарізаний
  • ½ чашки свіжого листя базиліка

У кувшині змішайте імбирний ель і ананасовий сік. Додайте нарізаний апельсин, імбир, та базилік. Подавайте з льодом.