Як відмити унітаз?

3941

yak-vidmutu.jpg

Виробники побутової хімії пропонують нам безліч засобів для підтримки чистоти у ванній і туалеті, є засоби і для чищення унітазів. Але більшість, вважають, що вирішувати проблеми треба по факту їх виникнення, і замислюються над тим, що унітаз не завадило б почистити, коли на його стінках утворюється товстий шар накипу або сечового каменю, відмити який побутовою хімією вже не так просто. Якщо ви зекономили на профілактичних засобах, рано чи пізно вам доведеться задатися питанням, як відмити унітаз. Про це і піде мова сьогодні.
unitaz.jpg

Чому на унітазі з'являється наліт

Причиною появи нальоту на унітазі можуть бути мінерали, що містяться в жорсткій воді, солі, що виводяться з організму людини, або бактерії. Щоб мінімізувати ризик утворення нальоту, потрібно натискати на кнопку зливу після кожного відвідування туалету, чим часто нехтують діти або особливо економні дорослі. Знизити жорсткість води, через яку може з'явитися вапняний наліт, дозволять спеціальні фільтри. Але навіть при використанні фільтрів і регулярному змиванні води, унітаз поступово буде забруднюватися, якщо його час від часу не мити з використанням йоржика, губки і спеціальних миючих засобів, які знищують бактерії.

cleaning-lady.jpg

 Як відмити унітаз своїми руками

Найпростішим і логічним способом буде використання спеціальної побутової хімії, яку ви зможете знайти в магазинах «Нова Лінія». Засоби відрізняються за призначенням і потужності, у деяких є протипоказання, наприклад, їх не можна використовувати, якщо каналізаційні труби зроблені з пластика. Все це обов'язково уточніть перед покупкою. Дотримуйтесь інструкції виробника, обов'язково використовуйте засоби захисту, і забезпечте необхідну вентиляцію. При використанні деяких засобів, воду з коліна унітазу потрібно буде вичерпати, для цього можна використовувати одноразовий стаканчик. Якщо спеціальних засобів під рукою не виявилося, можна вдатися до «народних методів».

vinegar.jpg

 Як відмити унітаз оцтом

Перед використанням звичайний столовий або яблучний оцет потрібно нагріти приблизно до 40 градусів, не забудьте накрити каструлю кришкою, інакше запах пошириться по всіх приміщеннях. Залийте теплий оцет в унітаз, додайте в рідину трохи столової соди, іноді рекомендують залити ще і йоду. Дайте суміші постояти 3-4 години, потім змийте. Якщо результат вас не задовольнив, повторіть все з початку. Замість оцту можна використовувати і розчин лимонної кислоти.

detergent.jpg

 Як відмити унітаз білизною

Перед використанням білизни, воду з унітазу бажано вичерпати. Потім заповніть коліно відбілювачем, для цього знадобиться одна-дві пляшки. Засіб має працювати всю ніч. Вранці можна буде оцінити результат. Замість білизни можна використовувати і розчин хлорки.

Якщо випадок зовсім безнадійний, і ні один із засобів не допомогло, можна скористатися більш агресивними речовинами, наприклад щавлевої кислотою або електролітом з акумулятора. Але пам'ятайте, що концентровані кислоти дуже небезпечні, і можуть нашкодити не тільки вашого унітазу і трубах, а й здоров'ю. У деяких випадках краще просто замінити унітаз, який неможливо відмити від нальоту.

unitaz2.jpg

Яким би засобом ви не користувалися, посилити його ефективність можна завдяки жорсткій щітці, але ні в якому разі не металевою. І пам'ятайте, що підтримувати білизну унітазу профілактичними засобами набагато простіше, ніж чистити його від накипу або сечового каменю.