Прибирання після ремонту: головні правила чистоти

1831

прибирання після ремонту

Якщо за останні декілька тижнів ваше волосся дещо посивіло, нервовий тік став частим явищем, але, натомість, ви споглядаєте новенький ламінат у вітальні та плитку у ванній, а стіни радують око таким приємним кольором – вітаємо! Ви закінчили ремонт! :) Тепер від абсолютного стовідсоткового щастя вас відділяє лише одне – прибирання!

Якщо ви не бажаєте користуватися послугами клінінгової компанії і хочете зробити із вашого приміщення «цукерочку» власноруч, – наступні поради саме для вас.

1.jpg

Як позбутися пилу?

Після ремонту, особливо після шпаклювально/штукатурних робіт у приміщенні збирається пил, і не просто пил, а дрібнодисперсний. Тому очищенню підлягають не лише люстри, меблі та підлога, а й ваші шпалери.

За допомогою пилососа ретельно вберіть увесь пил, не забуваючи про стіни і радіатори. Оскільки пилосос вбере основну частину пилу, а дещо все одно підніме у повітря, ви може розпилити трохи води із пульверизатора, щоб він осів. Після цих маніпуляцій можна приступати до вологого прибирання – варто ретельно пройтися вологою ганчіркою всюди: батареї, підвіконня, світильники – ніщо не повинно опинитися поза вашою увагою. Якщо у вас флізилінові чи вінілові шпалери – їх також варто протерти.

2.jpg

Підбираємо миючі засоби

Бажаєте, щоб плитка аж виблискувала чистотою, а ламінат був без розводів? Обирати миючі засоби потрібно в залежності від типу поверхні. Плитка, наприклад, відрізняється доволі щільною структурою, тому для її очищення використовуються дещо агресивні засоби, які ні в якому випадку не можна застосовувати для чистки ламінату. Більше того, плями від фарби, клею, засохлої затирки можна прибрати звичайним шкребком, і ваше плиткове покриття ніяк не постраждає.

Якщо ж ви маєте справу з текстурною плиткою (вона має мікро впадини, заглиблення), вам на допомогу прийдуть спеціальні засоби, які розчинюють бруд будь-якого типу.

4.jpg

Догляд за ламінатом дещо відрізняється і потребує використання відповідних засобів. При появі забруднення його краще видалити відразу, адже пляма може в'їстися в матеріал. Категорично не можна використовувати агресивні речовини: розчинники, відбілюючі та абразивні поліруючі засоби, адже вони можуть пошкодити верхній шар покриття. Все, що вам знадобиться для очищення ламінованої підлоги - злегка волога швабра, тепла вода та спеціальний миючий засіб.

Не забудьте про належний догляд акрилового покриття ванни чи душ-кабіни. Засоби для акрилу дбайливо очистять поверхню, не пошкоджуючи її, обережно відмиють розводи та плями.

5.jpg

Приділяємо увагу щіткам та ганчіркам

Тут все просто: більша щільність – більша жорсткість. Для ефективного чищення плитки можна використовувати жорсткі щітки з грубими поліпропіленовими волокнами. Для ламінату варто обрати м’які щітки і ганчірки, які не будуть дряпати поверхню, однак ефективно відмиватимуть плями. Для акрилових поверхонь також підійдуть ганчірки, які м’яко очищатимуть, не залишаючи подряпин.

Пам’ятайте, що правильний догляд збереже первозданний вид будь-якого покриття:)