Як вибрати меблі в ванну кімнату

6480

yak_vibrati.jpg
yak.jpg

Ідеальна ванна кімната повинна мати не тільки презентабельний інтер'єр, але і володіти функціональністю. Погодьтеся, зручно, коли ви в будь-який момент можете дістати новий шматок мила, чистий халат або рушник. Часто в ванних кімнатах зберігається цілий арсенал всіляких косметичних миючих засобів, і для всього цього має бути передбачене місце. Тому сучасну ванну кімнату складно собі уявити без меблів, це може бути цілий гарнітур, а якщо приміщення невелике, можна обмежитися тумбочкою під умивальник та акуратним підвісною шафою з дзеркалом. Який би варіант ви не вибрали, особливу увагу потрібно приділити якості меблів для ванної кімнати, адже вони повинні бути не тільки красивими та функціональними, але і стійкими до підвищеної вологості та перепадів температур. Сьогодні розповімо, як вибрати якісні меблі для ванної кімнати.

ikon3.png

 Матеріал

material.jpg

Для виробництва меблів найчастіше використовують МДФ або ДСП. Обидва ці варіанти відрізняються невисокою вартістю, але бояться вологи, тому особливу увагу потрібно звернути на якість захисного покриття. Меблі з ДСП вважаються самими бюджетними, але вони не вражають уяву своїми формами, так як ДСП не гнеться. З МДФ можна виготовити фасади хитромудрих форм, зробити їх опуклими або зігнутими, це дає дизайнерам набагато більше простору для маневрів. Коштуватимуть меблі з МДФ трохи дорожче.

Більш незвичайний варіант - меблі для ванної з дерева. Це екологічно чистий матеріал, який витримав перевірку часом, але для ванної кімнати назвати його ідеальним вибором складно, адже дерево не дуже любить перепадів вологості та температури. Якщо ви все ж вирішили зробити вибір на користь дерева, переконайтеся, що у вашій ванній кімнаті немає проблем з вентиляцією.

Останнім часом великою популярністю користується пластикові меблі. Вони при порівняно невисокій ціні практично не мають обмежень за формою та кольором. Пластик не боїться вологи, але його можна легко подряпати, особливо якщо на поверхню нанесено неякісне декоративне покриття.

При виробництві дорогих меблів можуть використовуватися метал та скло. Чи потрібно згадувати, що метал повинен бути нержавіючим, а скло яке не б’ється. Меблі зі скляними та металевими фасадами будуть доречно виглядати в сучасній ванній, а ось в класичний інтер'єр вони не впишуться.

ikon2.png

 Захисне покриття

zahisne_pokritia.jpg

У ванній кімнаті вологість може досягати 100 відсотків, спостерігаються суттєві перепади температури, тому матеріали на основі дерева, як і масив, повинні бути ретельно захищені. Але не всі захисні покриття однаково хороші.

Найдешевшим варіантом є самоклеюча плівка. Обклеєні нею фасади можуть виглядати дуже презентабельно, але покриття недовговічне і з часом почне відшаровуватися, від колишньої краси не залишиться і сліду.

Більш якісним та надійним вважається акрилове покриття, воно формується за допомогою акрилових листів, стики між якими повинні бути ретельно герметизовані. Меблі з акриловим покриттям прослужать довго. Акрил як і плівку можна легко пошкодити.

Якщо хочете, щоб в інтер'єрі ванної було присутнє дерево, але бюджет не дозволяє придбати меблі з масиву, зверніть увагу на шпоновані моделі. Такі меблі можуть бути красивіші, практичніші та дешевші дерев'яних.

Часто в якості захисного покриття використовують емаль або лак. Варіант досить практичний та недорогий. Фарба може мати будь-який відтінок, поверхня може бути глянсовою або матовою.

ikon.png

 Рекомендації по вибору меблів для ванних кімнат

rekomendacii.jpg

Стандартні ванни мають скромні розміри, і робити їх ще менше ніхто не хоче. Тому не варто перестаратися з меблями, їх має бути стільки, щоб можна було розмістити лише найнеобхідніше.

У ванній доводиться часто мити підлогу, тому практичніше виглядатимуть підвісні ящики і полиці.

Більш практичним є матове покриття, на якому не так видно мильні розводи. Найскладніше підтримувати чистоту у випадку з темним глянцем.

Купуючи меблі для ванної, переконайтеся, що вони призначені саме для цих цілей, звичайні шафки дуже швидко вийдуть з ладу.

Особливу увагу приділіть якості покриття, адже саме від нього найчастіше залежить термін експлуатації меблів.