Гіпсова плитка в інтер’єрі

5587

Робите ремонт в квартирі чи намагаєтесь дещо «освіжити» старий інтер’єр, котрий вже відверто набрид? Прагнете додати трохи затишку, тепла та стилю у свою домівку? У цьому вам допоможе декоративна гіпсова плитка. У чому особливості матеріалу, як правильно його монтувати, огляд готових проектів – все у нашій статті.

Особливості матеріалу

  • Екологічність. Гіпсова плитка – штучний камінь, виготовлений з природніх матеріалів (із суміші гіпсу, вапна та води). Деякі види такої плитки виготовлені з імітацією натуральних поверхонь: каменю, дерева і т.д. У своєму складі не містить шкідливих домішок, безпечний та екологічний матеріал.
  • Естетичність. Декоративна гіпсова плитка стане відмінним доповненням будь-якого інтер’єру: прикрасить кімнати вашого будинку, інтер’єр кафе, ресторану чи вдало доповнить дизайн будь-якого приміщення. Відмінна річ для декорування каміну, колон та арок.
  • карт10.jpg
  • Легкоукладальність. Гіпсова плитка для внутрішнього оздоблення зручна у процесі монтажу (легко ріжеться та клеїться до основи). Невелика вага матеріалу дозволяє використовувати плитку для декорування гіпсокартонних перегородок, арок, та інших поверхонь.
  • Вогнестійкість. Гіпс не підтримує горіння, здатен перешкоджати поширенню полум'я у разі виникнення пожежі.
  • Гідрофільність. Простіше кажучи, гіпс добре поглинає вологу, тому використання таких плит ззовні будівель та у приміщеннях з підвищеною вологістю абсолютно не допускається. При поглинанні мінімальної кількості вологи гіпс значно втрачає міцність. Необроблена захисними складами (лаком, фарбою) поверхня даного матеріалу не витримає дію атмосферних опадів, тому гіпсовий камінь використовують всередині будівель.
  • карт11.jpg

    Гіпсова плитка в інтер’єрі

    Плитка під камінь

    Найбільш популярна варіація гіпсової плитки – з імітацією поверхні цегли та природного каменю. Плитка для стін під камінь має більш грубу, рвану поверхню, відмінно виглядатиме у стилі лофт, наприклад. Плитка з імітацією цегляної кладки вдало прикрасить вашу лоджію, зону під TV чи балкон. У випадку, якщо вас не зовсім влаштовує колір придбаної плитки, у вас є можливість її пофарбувати у бажаний відтінок.

    Плитка 3D

    Плитка з об’ємною поверхнею у вигляді хвиль та квадратів, пірамід чи кристалів вразить у саме серце найвибагливіших естетів. Плавні форми, приємні текстури, – даний вид плитки є надзвичайно стильним рішенням для внутрішнього оздоблення.
    гипсовый камень

    Якщо вам не подобаються видимі шви між плитками, за допомогою шпаклівки і невеликого шпателя ви легко від них позбавитесь і отримаєте суцільне полотно.

    Як правильно монтувати ?

    Гіпсова плитка для внутрішніх робіт досить легко монтується. Основа повинна бути міцною та рівною, без щілин та впадин. Якщо поверхня має суттєві дефекти, її потрібно попередньо вирівняти і очистити від забруднень. Основою може бути бетонна стіна, цегляна кладка, дерево чи гіпсокартон. Гіпсову плитку фіксують за допомогою клею для плитки, сухих будівельних сумішей, до складу яких входить гіпс або за допомогою рідких цвяхів. Перед монтажем для кращої адгезії (зчеплення) стіни потрібно прогрунтувати.
    карт3.jpg

    Як доглядати за плиткою?

    Догляд за гіпсовою плиткою не складе труднощів. Рифлені та фактурні гіпсові панелі можна пилососити, протирати м'якими щітками і серветками, а у разі покриття плитки фарбою чи лаком, мити водою і миючими засобами без абразивних речовин.

    Декоративна гіпсова плитка допоможе зробити інтер’єр особливим та задовільнити вашого внутрішнього дизайнера)