Як правильно вибрати плитку?

436

Як обрати плитку?
Плитка - є на сьогодні одним з кращих видів облицювальних матеріалів, відрізняється особливою міцністю і довговічністю. Її вибирають для обробки підлоги та стін в будинках, квартирах, котеджах, офісних приміщеннях, готелях. Від правильного вибору буде залежати краса, комфорт і затишок у всьому приміщенні. Щоб розібратися, як правильно вибрати плитку, слід ознайомитися з усіма характеристиками та параметрами даного матеріалу і зіставити їх з вашими вимогами та побажаннями.

Різновиди плитки і її особливості

Широкий асортимент товарів дозволяє підібрати плитку будь-якого смаку, кольору, форми, розміру та текстури. Правильна комбінація плиткового матеріалу дозволить створити гарний та унікальний дизайн підлогового і настінного покриття.

Різновиди плитки і її особливості

Залежно від призначення плитка може використовуватися для:
  • кухні (підходить для високотемпературних і вологих умов);
  • ванної (витримує високу вологість та пар);
  • підлоги (має шороховату поверхню, характеризується відсутністю ковзання та відблисків).

При цьому, вироби можуть бути глянцевими, матовими або рельєфними. Виготовляється плитка з натурального каменю (крихти), кераміки і керамограніта, білої або червоної глини з щільною або пористою структурою. Покриття може бути у вигляді глазуровки, а може й не бути. Також можна підібрати відповідний розмір та форму (квадрат, прямокутник або нестандартний варіант). Ознайомитися з асортиментом, цінами і описом можна в категорії плитка.
  
Призначення плитки

Кожна плитка розрахована на певні умови експлуатації. Тому, в першу чергу, настінне або підлогове покриття слід вибирати, виходячи з тих функцій, які воно повинно виконувати. При виборі обов'язково враховуйте тип поверхні.
Кілька важливих порад та рекомендацій:
  • для візуального розширення простору вибирайте світлі тони;
  • якщо бажаєте виділитися і привернути увагу до приміщення, то вибирайте яскраві та незвичайні формати;
  • темні кольори підлогового покриття вимагають більшого догляду, але роблять кімнату затишніше і суворіше;
  • візерунки та малюнки плитки повинні поєднуватися з іншими елементами приміщення.

Звертайте увагу не тільки на габарити та дизайн кімнати, але і на параметри зносостійкості, вологопоглинання і температуростійкість використовуваного матеріалу. Кращим варіантом стане правильне поєднання характеристик, кольору та форми. Розрахунок необхідної кількості облицювання - індивідуальний і вираховується для кожного випадку окремо.
Для отримання детальної консультації та кваліфікованої допомоги ви можете звернутися до співробітників мережі національних гіпермаркетів "Нова Лінія". Ми допоможемо та підкажемо, як зробити правильний вибір.