Як вибрати кухонну витяжку

3496

yak_vibrati.jpg
yak_vibrati_vatagky.jpg

Вентиляція повинна бути на будь-якій кухні, адже завдяки їй забезпечується циркуляція повітря, з приміщення виводиться пар, жир, запахи їжі, що готується. Якщо ви живете в старій квартирі, на вашій кухні може бути розміщена одна або кілька вентиляційних решіток, але вони не так ефективні, як повноцінна кухонна витяжка, яка здатна забезпечити циркуляцію великого обсягу повітря. Завдяки витяжці можна комфортніше себе почувати на кухні під час приготування їжі, кухонні шафи і стеля не так сильно забруднюються жиром, немає неприємного запаху в сусідніх кімнатах, що особливо актуально, якщо на кухні немає дверей або вона і зовсім об'єднана з однієї з кімнат. Як же вибрати кухонну витяжку з безлічі моделей, які представлені в магазині «Нова Лінія»?

ikon1.png

 Як не помилитися при виборі кухонної витяжки

При виборі будь-якої побутової техніки, не можна ризикувати, купуючи її на ринку, в сумнівних магазинах або з рук. Магазин повинен бути надійним, мати всі необхідні документи, товар бажано вибирати від відомих виробників, попередньо читаючи відгуки покупців, важливим фактором є тривалість гарантії, а також наявність сервісних центрів в вашому регіоні.

Якою б якісною була витяжка, вона буде коректно працювати, тільки якщо її характеристики відповідають вашим вимогам. При покупці кухонної витяжки потрібно враховувати її тип, розміри, потужність (продуктивність), режими роботи і способи фільтрації, гучність і дизайн.

yak_ne_pomilitisia.jpg
ikon2.png

 Типи витяжок для кухні

tipi_vitag.jpg

Кухонні витяжки можуть бути традиційними (плоскими), що вбудовуються, настільними і купольними.

Класичні витяжки

Класичні витяжки є одними з найдешевших, вони монтуються на стіну над плитою, деякі моделі не мають навіть виходу для приєднання гофри, через яку відпрацьоване повітря прямує в вентиляційний канал. Повітря в таких витяжках очищається за допомогою рециркуляції, запахи і різні домішки з нього частково видаляються завдяки фільтрам. Перевагами таких витяжок є невелика вартість і можливість використовувати на кухнях, де немає вентиляційних каналів.

Вбудовані витяжки

Такі витяжки користуються найбільшою популярністю. Вони вбудовуються в шафку над плитою, завдяки чому вдається повністю приховати гофру або інші труби, які йдуть до вентиляційної шахти. Найчастіше ці витяжки мають висувний блок і в складеному стані практично непомітні.

Купольні витяжки

Такі витяжки коштують порівняно дорого і мають своєрідну форму, що нагадує купол з трубою. Доречними вони будуть далеко не в кожному інтер'єрі.

Настільні витяжки

Якщо у вас з якоїсь причини немає можливості використовувати повноцінну витяжку, можете звернути увагу на настільні моделі. Вони очищають повітря за допомогою фільтрів, мають невелику потужність. Зате їх можна розташувати дуже близько до джерела забруднення.

ikon3.png

 Розмір кухонної витяжки

rozmir.jpg

При покупці витяжки обов'язково враховуйте розміри вашої варильної поверхні, а в разі з вбудованими моделями ще й розміри навісних шаф. Витяжка повинна бути мінімум такої ж ширини, як і панель, а краще навіть ширше.

ikon4.png

 Потужність кухонної витяжки

potygnist.jpg

Витяжка має бути досить потужною, щоб забезпечити 10-кратну зміну повітря в приміщенні протягом доби, а якщо ви готуєте часто, то коефіцієнт краще прийняти рівним 12.

Для розрахунку помножте площу кухні на її висоту, а потім результат помножте на 12. Якщо витяжка підведена до вентиляційного каналу довгою гофрою, або трубопровід має кілька різних згинів, потужність витяжки потрібно скорегувати в більшу сторону.

potygnist_2.jpg
ikon5.png

 Гучність витяжки

gychnist.jpg

Звичайно ж, рівень шуму безпосередньо залежить від потужності витяжки, але в якісних моделях шум все ж нижче, ніж в більш дешевих. За іншими показниками краще вибрати менш гучну витяжку, найкраще, якщо цей показник не перевищує 40 дБ.

ikon6.png

 Управління витяжкою


ypravlinia.jpg

Витяжкою можна управляти за допомогою механічних або сенсорних кнопок. Сенсорні зручні тим, що їх простіше очистити від жиру, зате в разі поломки ремонт обійдеться дорожче. Дуже зручно організовано управління у телескопічних витяжок, у яких вентилятор сам включається при висуненні телескопічного блоку. При цьому витяжка починає працювати в тому ж режимі, в якому вона відключилася.