Як можна перевозити холодильник

3505

yak_perevoziti.jpg
obzor-eksklyuzivnyh-holodilnikov-top1-d.jpg

Сучасні холодильники відрізняються чималими габаритами, але навіть в разі придбання цілком стандартної моделі можуть виникнути проблеми з транспортуванням холодильника. Часто з усіма «принадами» перевезення великої побутової техніки стикаються і під час переїздів. Особливо часто можна почути питання і суперечки про те, як можна перевозити холодильник, адже виробники наполягають, щоб агрегат при транспортуванні знаходився тільки у вертикальному положенні. А велика висота холодильників унеможливлює їх правильне перевезення в найпоширеніших легкових автомобілях або мікроавтобусах. А спеціально наймати вантажівку або високий мікроавтобус при наявності власного транспортного засобу не дуже хочеться. Як бути  чи можна возити холодильник горизонтально, і чи не обійдеться така економія в дорогий ремонт?

ikon1.png

 Як потрібно правильно перевозити холодильник

yak_potribno.jpg

Якщо ви купили новий холодильник, або ваш агрегат знаходиться на гарантії, перевозити його можна тільки у вертикальному положенні, попередньо помістивши в заводську упаковку. Якщо ви порушите вказівки виробника, можливі поломки доведеться усувати за свій рахунок.

Не порушувати правила транспортування бажано і у випадку зі старими холодильниками, адже виробники придумали їх не просто так. Якщо везти холодильник на боку або задній стінці, можуть зламатися мідні трубки, що йдуть від компресора. Компресор підпружинений, і на сильних вибоїнах може досить сильно зміщуватися, що і стане причиною поломки.

Перед транспортуванням, холодильник потрібно розморозити і підготувати. З камер дістаньте всі полички і лотки, адже вони можуть пошкодитися або зламати пластик усередині камер, а в деяких випадках і пробити трубки, по яких рухається холодоагент.

Дверцята холодильника потрібно зафіксувати в закритому стані, для цього скористайтеся малярським скотчем або ременями. Обов'язково надійно зафіксуйте холодильник в кузові автомобіля.

ikon2.png

 Чи можна перевозити холодильник горизонтально

chi_mogno.jpg

Виробники забороняють перевозити холодильники горизонтально, але в деяких випадках інших варіантів немає, і доводиться ризикувати. Якщо ви вирішили транспортувати саме так, постарайтеся максимально підвищити свої шанси на успіх. Ні в якому разі не кладіть холодильник на задню стінку, краще покласти його на бік. При цьому переконайтеся, що зверху виявиться бік, у якого розташовані масляні трубки компресора. Постарайтеся якомога надійніше зафіксувати компресор, щоб він залишався нерухомим під час перевезення. Для цього можна скористатися скотчем або іншими матеріалами.

Холодильник укладіть на ковдру, поролон або товстий шар тканин, це допоможе забезпечити деяку амортизацію. Не забудьте зафіксувати холодильник. Намагайтеся їхати якомога повільніше, об'їжджаючи всі вибоїни, хоча з нашими дорогами це не завжди можливо.

Вивантаживши холодильник після горизонтального перевезення, ні в якому разі не включайте його в мережу. Холодильник повинен постояти мінімум 6 годин на вертикальному положенні, а краще залишити його вимкненим на добу.

При певних умовах можна перевезти холодильник і лежачи, але в цьому випадку ви сильно ризикуєте і можете втратити гарантію. Для перевезення холодильника краще, все ж, найняти відповідний автомобіль і досвідчених вантажників, інакше економія може призвести до серйозних витрат на ремонт.