Як мити холодильник

4658

yak_miti.jpg
xolodilnik.jpg

В одній з попередніх статей ми вже писали, що будь-який холодильник потрібно іноді розморожувати, це стосується і моделей з маркуванням «No Frost». Навіть якщо в холодильнику не утворилося криги, його періодично доведеться вимикати з мережі і спустошувати, щоб очистити і помити всі внутрішні поверхні. Це допоможе запобігти поширенню бактерій і усунути неприємні запахи, які з часом неминуче з'являються в холодильнику. Мити і провітрювати потрібно і нові холодильники, так як в них може бути присутній пил, а пластик може досить сильно пахнути. І сьогодні поговоримо про те, як помити холодильник, і які миючі засоби для цього використовувати.

ikon.png

 Щоб не мити холодильник часто

nemiti_xolodilnik.jpg

Будь-якій проблемі легше запобігти, ніж потім з нею боротися. Це стосується і миття холодильника. Щоб проводити цю процедуру рідше, намагайтеся зберігати всі продукти в поліетиленових пакетах, так всередині холодильника рідше з'являтимуться плями. Слідкуйте за свіжістю збережених в холодильнику продуктів. Якщо термін придатності продукту закінчився, відразу ж його викидайте. Продукти з сильним запахом зберігайте в герметичних контейнерах або вакуумних пакетах. Якщо в холодильнику пролилася якась рідина або утворилося пляма, відразу ж її витріть, не чекаючи, поки жир або бруд засохне. Зберігайте продукти в відповідних зонах холодильника. Навіть при дотриманні всіх цих рекомендацій, періодично мити холодильник, все-таки, доведеться.

ikon2.png

 Чим мити холодильник

chim_miti.jpg

У холодильнику зберігається їжа, тому використання побутової хімії краще звести до мінімуму. Як виняток, можна використовувати м'які миючі засоби або мило без запаху. Деякі виробники випускають спеціальні засоби для догляду за холодильниками. Більшість ж віддають перевагу традиційним народним засобам, до яких відносять соду і оцет.

Щоб приготувати розчин для миття холодильника, змішайте 2 столові ложки соди з 250 мл теплої води і ретельно розмішайте.

Також для миття холодильника часто використовують змішані в рівних пропорціях воду і оцет, в тому числі, яблучний. Іноді оцет замінюють яблучним сидром.

Якщо хочете прискорити процес, і більше довіряєте сучасним технологіям, можете скористатися засобом для миття посуду, спеціальним дезинфікуючим спреєм або вологими серветками для догляду за холодильниками. Ці засоби зроблять прибирання швидше і приємніше, але після їх використання всю поверхні бажано промити чистою водою, хоча більшість виробників і стверджують, що необхідності в цьому немає.

ikon3.png

 Як правильно помити холодильник

yak_mutu_holodilnuk.jpg

Не забудьте відключити холодильник від мережі, відкрийте дверцята і витягніть всі продукти. Поки холодильник розморожується, можете перевірити термін їх придатності, позбутися від зіпсованих продуктів, ретельно перепакувати залишені.

У мисочці приготуйте розчин для миття холодильника, він може бути виготовлений на основі теплої води з содою, оцтом, або гелем для миття посуду.

З холодильника витягніть всі полиці, решітки та лотки. Розташуйтеся над кухонною раковиною, і м'якою ганчіркою, змоченою в приготовленому розчині, ретельно очистіть всі комплектуючі. Обов'язково стежте, щоб не було занадто великих перепадів температури. Якщо використовувати гарячу воду для миття холодних пластикових лотків або скляних полиць, матеріал може лопнути.

Тепер можна приступати до миття стінок холодильника. Якщо трапляються плями, з якими ваш розчин не може впоратися, можна використовувати воду з невеликою кількістю аміаку (близько 10-15%). У деяких випадках можна використовувати зубну пасту.

Ретельно вимивши всі поверхні і знімні частини холодильника, дайте їм повністю просохнути, і тільки після цього встановлюйте на місце і підключати холодильник до мережі.