Збираємось у відпустку: що брати з собою на відпочинок

1112

Збираємось у відпустку: що брати з собою на відпочинок

Ну нарешті довгоочікувана відпустка!) Подорож сплановано, квитки куплені, валізи зібрані .. Стоп, не впевнені, що взяли усі необхідні речі, боїтеся забути щось важливе? Тоді наша стаття для вас)

Необхідні речі для відпустки

Ми склали список речей, які ви обов'язково повинні взяти з собою на відпочинок, адже їх наявність може вберегти вас від колосальної трати грошей на курорті і забезпечить спокій та комфорт.

1. Паспорт та водійські права: навіщо ризикувати пропустити рейс, потім поспіхом повертатися додому (а часу на це може зовсім не бути). Перевірте документи перед виходом з дому. Якщо у вас в планах брати на прокат авто для подорожі по місцевості - без водійських прав вам не обійтися.

что брать в отпуск

2. Ліки. Візьміть з собою достатню кількість ліків на весь термін перебування (плюс один-два дні), щоб уникнути марної трати часу і грошей, коли ви будете скуповуватися в місцевій аптеці. Покладіть ліки в ручну поклажу на випадок втрати багажу.

3. Аптечка першої допомоги: завжди спокійніше, коли вона під рукою. Принаймі, візьміть кілька пов'язок і антисептик з антибіотиком.

4. Готівка: ви можете уникнути можливих комісій в банкоматі на відпочинку, знявши достатньо готівки, перш ніж поїхати на курорт. Не забудьте взяти з собою кілька доларових купюр для чайових.

5. Сонцезахисні окуляри: у вас, звичайно ж, не буде проблем з пошуком нової пари сонцезахисних окулярів, але ви, можливо, потрапите через них туристичну пастку, заплативши купу грошей.

6. Сонцезахисний крем: ніжачись на сонці на якомусь середземноморському узбережжі, наприклад, вам без нього не обійтися. Цей захисник вашої шкіри повинен бути в пляжній сумці постійно. Так як наносити крем на шкіру потрібно кожні 2 години (пам'ятайте, чим вище SPF, тим краще).

собираемся в путешествие

7. Купальний костюм: купальник так легко забути, навіть якщо ви витратили місяці на його пошуки і вічність на приведення себе в форму.

8. Теплі речі: а раптом, зима?) Краще бути готовими до будь-якої погоди на відпочинку, правда? Холодні вечори або потужний кондиціонер в транспорті – пара кофт з довгим рукавом точно не завадить.

9. Засоби особистої гігієни / туалетні приналежності (шампунь, мило і т. д.). Безкоштовні засоби в готелях можуть вам не підійти. Якщо у вас чутлива шкіра, або ви, наприклад, давно підібрали собі лінійку підходящої косметики - краще взяти на відпочинок саме її.

10. Зарядні пристрої + перехідники (для телефону, ноутбука і т. д.). Перед поїздкою з'ясуйте, який тип розеток в країні, яку ви хочете відвідати і підберіть потрібний перехідник, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Всі перераховані вище речі повинні бути з вами обов'язково, це необхідні складові комфортної поїздки.

едем в отпуск

Речі, які зроблять вашу відпустку яскравішою

Екшн-камера

Для того, щоб зафіксувати найяскравіші моменти вашого відпочинку - візьміть в поїздку екшн-камеру. Спуск з гірок в аквапарку, дослідження підводних глибин, просто цікава екскурсія приголомшливим містом - все це допоможе зняти GoPro.

Маска і ласти

Маска разом з ластами допоможе вам досліджувати морські красоти. Завдяки моделям з системою протидії запотіванню, ви роздивитесь підводний світ в його найдрібніших деталях.

маска и ласты

Корисні поради

- Baby on board. Якщо ви їдете в подорож з дитиною і не знаєте, як вона перенесе поїздку, якою буде її реакція на переліт/дорогу в автобусі – візьміть з собою в дорогу (обов'язково!) нову іграшку і якісь смаколики. Так ви займете та відволічете ваше чадо і у нього не буде часу вередувати)

- Про тонну косметики. Якщо ви відправляєтеся на відпочинок всього на пару днів, а арсенал косметики у вас настільки серйозний, що займає більшу частину валізи – задумайтеся про покупку спеціальних пластикових ємностей. Замість того, щоб тягнути з собою всі ваші банки-склянки – помістіть їх складові в маленькі пляшечки (приблизний об’єм кожної – 100 мл). Так ви заощадите місце в дорожній сумці і зменшите її вагу.

- Суха шкіра. Якщо ви подорожуєте літаком і страждаєте сухістю шкіри – вам на допомогу прийде зволожуючий крем. Беріть його в ручну поклажу – і ваша шкіра в безпеці.

путешествие семьей

- Розваги. Перед поїздкою завантажте на свій смартфон аудіокниги, поновіть плейлист та цікаво проводьте час без Wi-Fi.

- Не забудьте взяти в дорогу легкий перекус: крекери, бутерброди або печиво. Це дозволить вам дещо зменшити витрати на їжу.

Гарного вам відпочинку, нехай він принесе виключно приємні емоції і зарядить вас на нові звершення. Подорожуйте, адже світ бачив так мало вас!)