Душова кабіна: як і яку вибрати?

4975

zagolovok-ukr.jpg

Душові кабіни можна зустріти в багатьох сучасних будинках і квартирах. Іноді вони є доповненням до ванни, а в деяких випадках і повністю її замінюють. Душові кабіни стануть відмінним вибором для власників невеликих санвузлів, де ванна займає надто багато місця, і вже не залишається простору для пральної машини або умивальника. Але установка душової кабіни не завжди пов'язана з малою площею, адже бувають моделі, які займають набагато більше місця, ніж велика ванна. Не всі люблять тривалі водні процедури, і душова кабіна дозволить вам не втрачати час даремно, при цьому у вашому розпорядженні буде безліч режимів і функцій. Яку ж душову кабіну вибрати? Давайте розбиратися разом.

construkcia.png

 Конструкція душової кабіни

dushevaya-cabina-1.jpg

Кабіни можуть бути відкритими і закритими, іноді зустрічаються і комбіновані моделі.

Відкриті душові кабіни встановлюються в основному в кутку ванної, але можуть примикати і до однієї стіни. Складаються вони з двох або трьох стінок з пластика або скла, які за допомогою спеціальних профілів кріпляться до стін. На стіни всередині кабіни укладають плитку. Відкрита душова кабіна може мати будь-які габарити, але функціонально вона буде мало відрізнятися від звичайного душа. Коштує таке рішення порівняно недорого.

dushevaya cabina-2.jpg

Закриті душові кабіни ще називають боксами. Вони являють собою закінчену, закриту з усіх боків, конструкцію. Всі необхідні комунікації вже змонтовані, залишається лише підключити гідробокс до водопроводу, каналізації та електромережі. Якісна закрита душова кабіна може коштувати дуже дорого, зате ви отримаєте масу функцій, серед яких і сауна, і гідромасаж, і інше.

Комбіновані душові кабіни можуть замінити ванну, адже піддон у них має великі габарити і глибину. У деяких моделях є навіть функція «джакузі». Зрозуміло, таке задоволення обійдеться ще дорожче.

na-chto-obratit-vnimanie.png

 На що звернути увагу при покупці душової кабіни

В першу чергу зверніть увагу на ціну. Якісна відкрита модель може коштувати порівняно недорого, але дешевий гідробокс з безліччю функцій повинен викликати побоювання. Також варто звернути увагу на матеріал піддону і його висоту, систему відкривання дверей та їх матеріал, функціонал і якість всіх вузлів.

dushevaya-cabina-3.jpg

Матеріал і висота піддону

Високий піддон дозволяє щось в ньому замочити, а в деяких випадках і купання дитини в невеликій ванні. Але занадто високі стінки доведеться кожного разу переступати, тому підберіть відповідний саме вам варіант. Піддони виготовляються з тих же матеріалів, що і сучасні ванни, і володіють такими ж перевагами і недоліками. Найпопулярнішими і практичними вважають акрилові піддони.

Матеріал стінок

Стінки і дверці недорогих душових кабін виготовляють із пластику, який з часом може помутніти. Чистити пластик досить складно, термін служби невеликий. Скляні стінки набагато практичніші, але і коштують значно дорожче. Скло повинно бути товщиною не менше 4 мм, обов'язково має пройти загартування. Самим практичним і безпечним варіантом є триплекс, до його недоліків можна віднести лише велику вагу і дуже високу вартість.

Функціонал душових кабін

У разі купівлі відкритої душовою кабіни межею мрій можна вважати наявність підсвічування і вологозахищеного приймача. Повноцінні ж гідробокси можуть оснащуватися цілими панелями управління, що активують масу функцій. До найбільш затребуваних можна віднести «тропічний душ», гідромасаж, FM-приймач, Bluetooth-телефон. Решта специфічні функції підбираються виходячи з особистих переваг. Серед любителів лазні популярні моделі з парогенератором.

Душова кабіна, особливо повноцінний гідробокс, коштує недешево, тому до її вибору варто підійти відповідально. Краще вибрати менш функціональну, але якісну модель, ніж за ті ж гроші придбати «вінець інженерної думки», який прийде в непридатність вже через рік.