Як вибрати унітаз

3618

jak_vybraty_unitaz_zagolovok.jpg

Капітальний ремонт в квартирі або будинку являє собою заміну сантехніки, в тому числі і унітазу. Але вибрати відповідну модель буває непросто, так як асортимент унітазів просто величезний, вони можуть відрізнятися не тільки формою і кольором, але і конструкцією, способом монтажу і ще безліччю нюансів, які обов'язково потрібно враховувати, і які можуть істотно вплинути на вартість унітазу. Як же вибрати унітаз? Давайте спробуємо розібратися.

jak_vybraty_unitaz_1.jpg
cinova kategoria.png

 Цінова категорія

У випадку з унітазами справедливим є твердження «чим дорожче, тим краще». Вибравши модель у високому ціновому сегменті, ви, швидше за все, отримаєте або більш якісний, або більш стильний унітаз. Але це не означає, що обов'язково потрібно придбати найдорожчий унітаз, так як він вам може просто не підійти.
Якщо ви маєте в своєму розпорядженні скромний бюджет, краще звернути увагу на вітчизняну продукцію. До речі, її низька вартість не завжди говорить про невисоку якість, адже в ціну не включені митні збори. Якщо можете собі дозволити унітаз трохи дорожче, зверніть увагу на польські, чеські або фінські моделі. Німецька, австрійська і фінська сантехніка коштує ще дорожче, зате відрізняється високою якістю і надійністю.

material.png

 Матеріал

Сучасні унітази можуть виготовлятися з найбільш екзотичних матеріалів, в тому числі з металу, каменю скла і пластика, але найпоширеніші все ж фаянс і фарфор. Фаянс відрізняється більш демократичною ціною, а дорожчий фарфор дуже довговічний. Якщо бюджет дозволяє, краще вибрати фарфоровий унітаз.

material.jpg
sposib montazhu.png

 Спосіб монтажу унітазу

За способом кріплення унітаз може бути підлоговим, підвісним або приставним. Підлогові унітази набули найбільшого поширення завдяки простоті установки і меншої вартості. Такі унітази кріпляться до підлоги анкерами. Підвісні унітази монтуються на стіну, але такий підхід вимагає попереднього монтажу спеціальної рами всередині стіни. Підвісні унітази дозволяють приховати бачок всередині стіни, візуально розширити простір невеликого санвузла, та й виглядають вони цікавіше своїх класичних побратимів. Приставний унітаз є чимось середнім між покриттям і підвісним. Він кріпиться до підлоги, але встановлюється впритул до стіни.

bachok.png

 Бачок унітазу

Найчастіше унітази поставляються в комплекті з бачком, такий вид називають «компактами». Зверніть увагу, щоб між бачком і унітазом не було ніяких зазорів. Уточніть витрата води на одне змивання. Якщо хочете економити воду, виберіть унітаз з дворежимним змиванням.
Якщо ви вибрали підвісний унітаз, можна встановити вбудований в стіну бачок. Такі бачки зазвичай виготовляють із пластику, так як вони приховані від очей. Вбудований бачок повинен бути дуже якісним, так як ремонтувати його після остаточної обробки стін буде вкрай проблематично.

bachok-unitazu.jpg
vysota unitazu.png

 Висота унітазу і тип чаші

Висота унітазу повинна бути такою, щоб, сидячи на ньому, кожен член сім'ї міг поставити ноги на підлогу. Щодо типу чаші у кожного можуть бути свої переваги, одним подобаються унітази з тарілкою, іншим - з чашею в вигляді воронки. Тарілчасту чашу складно підтримувати в чистоті, зате ви гарантовано отримуєте систему «Антисплеск». У випадку з лійкою все навпаки, унітаз залишається чистим, але можуть утворюватися бризки води. Найпоширенішими і популярними зараз є унітази з козирьковою чашею, вони об'єднали в собі переваги тарілчастих і воронкоподібних моделей.

typ kanalizaciynogo vypusku.png

 Тип каналізаційного випуску

Каналізаційний випуск може бути горизонтальним, вертикальним і косим. І в цьому випадку вибір не залежить від ваших уподобань, тип випуску підбирається виключно виходячи з розташування каналізаційних стояків і розтрубів. Якщо ви міняєте старий унітаз на новий, просто виберіть модель з таким же випуском.