Як встановити кран на умивальник

4642

zagolovok-ua.jpg

Установка крана на умивальник виконується досить просто, тому її можна зробити без сторонньої допомоги, особливо, якщо всі комунікації вже підведені і підготовлені. Найпростіше замінити змішувач, що вийшов з ладу, в цьому випадку ви будете приблизно уявляти, яка модель вам необхідна, шланги якої довжини знадобляться, до якого підводу підключається гаряча, а до якого холодна вода. Сьогодні мова піде про те, як встановити кран на умивальник.

1.jpg
kak-vybrat-kran-dlya-umyvalnika.png

 Як вибрати кран для умивальника

Якщо кран на умивальнику вже стояв, і він був зручним, варто розглядати подібні моделі, але особливу увагу варто приділити якості і ремонтопридатності. Дорогі моделі будуть надійнішими, але в разі поломки витратні матеріали у вигляді кранбуксів, картриджів, аераторів можуть коштувати дуже дорого, і не завжди їх можна знайти в магазинах. Перевагу варто віддати якісним змішувачам і кранам найпоширеніших марок, попередньо уточнивши у консультанта, чи доступні запасні частини для ремонту, і в якому діапазоні знаходяться ціни. Зверніть увагу на довжину і висоту виливу, який іноді називають «гусаком». Його потрібно підбирати так, щоб вода не розбризкувалася з раковини. Високий гусак дозволить набирати воду в каструлі і відра в разі потреби. Існують крани і змішувачі особливої конструкції, які можна змонтувати не на кожен умивальник, цей момент потрібно уточнити перед покупкою.

2.jpg
demontag.png

 Демонтаж старого крана

Перш за все, перекрийте воду. У деяких випадках запірна арматура може розташовуватися під умивальником, при цьому крани встановлюються окремо на підключення з гарячою і холодною водою. Якщо кранів під умивальником немає, потрібно перекрити основний кран. За допомогою розвідного або ріжкового ключа відкрутіть накидні гайки гнучких шлангів з підведень гарячої та холодної води, попередньо встановивши ємність для зливу води або підстеліть ганчір'я.

Найчастіше крани фіксуються на умивальнику за допомогою притискної пластини, одягненою на різьбові шпильки з гайками. Ці гайки потрібно відкрутити і зняти пластину з прокладкою. Після цього кран з гнучкими шлангами можна легко зняти. Якщо накидні гайки гнучких шлангів не проходять в отвір на умивальнику, підводи можна вигвинтити з основи змішувача, трохи його піднявши над умивальником.

3.jpg
tap.png

 Як встановити новий кран

У комплекті з краном часто поставляються гнучкі шланги для підключення до водопроводу. Якість таких комплектних шлангів бажає кращого, та й часто вони виявляються занадто короткими. Якщо потрібно, купіть гнучкі шланги потрібної довжини.

Щоб не пошкодити кран при монтажі, його можна обмотати ізоляційною стрічкою.

Вкрутіть гнучкі шланги в основу крана, постарайтеся не перетягнути гайки, інакше прокладки можуть пошкодитися. В основі крана повинно бути поглиблення під прокладку, встановіть її на місце. Вкрутити різьбові шпильки. Умивальник ретельно вимийте і витріть насухо. Простягніть шланги крізь отвір в умивальнику, знизу на шпильки надіньте притискну пластину з прокладкою, а потім на них нагвинтіть гайки. Рівномірно затягніть гайки, щоб змішувач надійно зафіксувався на умивальнику.

Нагвинтіть накидні гайки шлангів на підведення гарячої та холодної води, контролюючи зусилля і намагаючись не продавити прокладки.

Відкрийте затворну арматуру на водогоні, відразу ж перевірте герметичність всіх з'єднань. Це можна зробити за допомогою серветок або туалетного паперу, на них краплі води будуть добре видні.

Якщо все гаразд, можете користуватися краном.