День Святого Миколая

1429

День Святого Миколая

День Святого Миколая відзначається 19 грудня, одне з головних зимових свят для дітей, за свою хорошу поведінку, протягом року, вони отримують солодощі та замовляють подарунки на новий рік.
Хто ж такий Святий Миколай

Святого Миколая ще називають: Микола Чудотворець, Микола Угодник, Святитель Миколай. Миколу вважають символом новорічних свят, саме з нього починається святкування і з'являється новорічний настрій.
Більшість людей сприймають Святого Миколая як казкового персонажа, так хто ж він - справжній Святий або казковий персонаж?

Насправді Святий Миколай - це історична особистість, саме він за життя став символом милосердя, добра і любові. За історичними даними ми знаємо, що ім'я Миколи можна знайти в списку єпископів, які брали участь в першому Вселенському зборі 325 року, зібраних імператором Костянтином. За своє життя Микола зробив багато правильних вчинків і вважав, що найстрашнішим у житті є - вчинити злочин і перейти на бік зла, втратити себе. Життя Миколи було не найпростішим, у віці повноліття він втратив батьків і всю спадщину, що залишилась роздав нужденним. Городяни здивувалися тому, що юнак має таке добре та щире серце, і обрали його своїм єпископом. Микола зробив багато чудес за життя врятував від смерті трьох воєначальників, яких обмовили, врятував рідне місто Міри від важкого голоду і неодноразово рятував людей, які потребували допомоги на суші і на морі.

Прикмети на день Святого Миколая

Прикмети на день Святого Миколая

  • день Святого Миколая вважається останнім днем в році, коли потрібно роздати всі борги. Якщо цього не зробити, то в році, що наступив сім'я буде бідувати;
  • господар будинку повинен першим обійти свій двір, якщо цього не зробити, то в прийдешньому році буде біда;
  • багато хто вірив, що в цей день виконуються всі бажання. Тому дівчата перед сном говорили «суджений-ряджений прийди до мене випити водиці», хто присниться той і буде її долею;
  • вважалося що день Святого Миколая веде за собою і Нікольські морози, якщо в цей день холодно, то і весь сезон буде теж, а якщо ж тепло, то зима буде без сильних морозів;
  • в це свято було прийнято миритися, при цьому примовляли «На Нікольщину клич друга, клич і ворога, обидва будуть друзі».
Подарунки на день Святого Миколая

Що подарувати дітям на день Святого Миколая

Приємна традиція дарувати дітям подарунки збереглася і в наш час. Зазвичай в цей день слухняні діти під подушкою знаходять солодощі, а ті, хто погано себе вели в цьому році - лозу. Але в 21 столітті діти чекають не тільки звичайних солодощів, а й подарунків під подушкою. В такому випадку можете подарувати дитині корисну і потрібну річ, яка принесе їй радість, це може бути рюкзак, смарт-годинник, геймпад або постільна білизна з зобрженням улюбленого героя.

Всі ми знаємо, що не тільки діти, але і дорослі люблять подарунки, тому можете зробити маленький презент своїм близьким. В якості подарунка можете обрати солодкі набори або ж звичайну шоколадку, такий подарунок подарує радість в звичайний зимовий день.

Приємних покупок і гарного настрою! Зі святом!