Trick or Treat? Прикрашаємо оселю на Хеллоуїн

1893

Хеллоуїн – чудове свято для дітей та дорослих, адже в цей день, а саме в ніч з 31 жовтня на 1 листопада можна влаштовувати костюмовані вечірки, їсти досхочу солодощі та робити дрібні капості)


pumpkin.png

 Звідки бере свій початок Хеллоуїн?

Все почалося з древніх кельтів 2000 років тому, які в цей день святкували Новий рік і вірили, що саме сьогодні живі та мертві збираються разом. Більше тисячі років тому у Європі люди називали 1 листопада Днем усіх святих (All Hallows), а ніч напередодні називали «Хеллоуїн». Подібно кельтам європейці того часу вірили, що в цей день духи відвідують Землю. Але для того, щоб духи прийняли людей «за своїх» і не шкодили їм – з’явилась традиція одягати моторошні костюми і наносити страшний грим. Дана традиція була перенесена до Америки мігруючими європейцями і ,як ми з вами знаємо, дуже полюбилась тамтешнім жителям. Цікавий факт: у Європі у якості ліхтарика на свято зустрічався не звичний нам гарбуз, а ріпка!

тыква.jpg

pumpkin.png

 Хеллоуїн в наш час

На сьогодні для більшості Хеллоуїн - не стільки релігійне свято, стільки просто день, сповнений веселощів , адже можна перевтілитися у будь-якого героя улюбленого фільму, мультика чи коміксу. В цей день прийнято прикрашати інтер’єр, подвір’я й тераси та готувати солодощі у тематиці свята.

дети.jpg

Ми зібрали найцікавіші ідеї для прикрашання оселі до свята Хеллоуїн

pumpkin.png

 Яке ж свято без чорного кота - одвічного героя забобонів!?

Для створення оригінальної прикраси вам знадобляться картон чорного кольору, ножиці та гірлянда. Виріж із картону декілька (на власний розсуд) фігур у формі котика. Зроби невеликі отвори для очей на точно такій відстані, як і розташування лампочок одна від одної, розміщених на гірлянді. Вуаля! Тепер ти маєш прикрасу для будь-якого куточка своєї оселі.

коты.jpg

ghost.png

 Привид – класика жанру на Хеллоуїн!)

Для того, щоб створити свого власного Каспера вам будуть потрібні: марля, пляшка, надувна кулька, тонкий дріт, вода 1 л (добре очищена фільтром) та рослинний крохмаль – 4 ст. ложки. За допомогою пляшки, кульки та дроту створіть основу для привида. Потім розмістіть шматок марлі на створеному «скелеті» і надайте йому форму привида. Наступним етапом ретельно перемішайте воду та крохмаль і перелийте рідину у ємність з розпилювачем. Щедро розпиліть рідину на марлю і залиште на ніч. Після висихання приберіть основу – і ваш привид зможе налякати будь-кого.

привидение.jpg

bat.png

 Створюємо тематичні ліхтарики

Для цього нам знадобляться дві невеликі ємності, перманентний маркер обраного кольору (або балончик з фарбою), та чайні свічки. Нанесіть фарбу на зовнішню стінку ємності, дайте їй висохнути. Поверх фарби нанесіть маркером моторошний малюнок (дайте волю фантазії!) і помістіть на дно ємності свічку. Ліхтарики стануть чудовим доповненням вашого інтер’єру на Хеллоуїн.

фонарики.jpg

pumpkin.png

 Прикрашаємо вікна фігурками із паперу

Для того, щоб вразити перехожих на вулиці, прикріпіть до вікон фігурки з паперу чорного кольору. Щоб не псувати скотчем вікна, можна натерти милом паперову фігуру, змочити її водою і приклеїти до скла. Така прикраса легко знімається і не залишає слідів на вікні.

окно.jpg

cauldron.png

 Відьомське зілля

Для створення казанка з відьомським зіллям вам знадобляться: гарбуз, сухий лід, ємність для напою. Спочатку видаліть всю м’якоть гарбуза так, щоб залишились лише цупкі стінки. На дно покладіть приблизно 200 г сухого льоду. Підберіть ємність, яка підходить за діаметром і повністю вміщується всередину. Наповніть ємність бажаним напоєм (це може бути сік, зігріваюче «зілля»). Перед подачею полийте сухий лід невеликою кількістю води, щоб утворився густий дим. Ось і все! Така подача напоїв точно стане родзинкою в день Хеллоуїна)

тыква-зелье.jpg

Експериментуйте разом з нами та готуйтесь ловити вражені погляди і отримувати купу компліментів від своїх рідних та близьких.)