Як вибрати акумуляторну викрутку

1750

zagolovok-ua.jpg

Деяким майстрам по роду своєї діяльності часто доводиться закручувати невеликі кріплення, це стосується, наприклад, складальників меблів і комп'ютерної техніки, майстрів по ремонту побутової техніки, любителів рукоділля та інших. Цим людям доводиться часто вдаватися за допомогою викрутки, і щоб заощадити час і сили, вони починають замислюватися про придбання спеціалізованого акумуляторного інструменту. Деякі вважають, що з цими завданнями може впоратися і звичайний шуруповерт, і це в деякій мірі дійсно так, але не варто забувати про розміри і вагу, адже акумуляторні викрутки істотно легші і компактніші шуруповертів, тому працювати з ними простіше. До того ж, потужність шуруповертів часто буває надмірною, тому їх не можна використовувати для вгвинчування зовсім дрібних шурупів і гвинтів.

zagolovok-2-ua.jpg

Перш за все, зверніть увагу на потужність інструменту, від цього залежить, з яким кріпленням ви зможете працювати. Існують як малопотужні, легкі і компактні моделі, так і професійні, по габаритах не відрізняються від шуруповертів. Побічно судити про потужність викрутки можна по вольтажу акумулятора, але не варто забувати і про моменти, який більш точно характеризує потужність. Для побутових завдань досить буде викрутки з обертовим моментом до 15 Нм, якщо передбачаються складні роботи, можна придбати модель із силою до 30 Нм.

1.jpg

Пам'ятайте також про частоту обертання. Для закручування кріплення цілком достатньою буде швидкість до 500 оборотів в хвилину, якщо вибрати більш швидкісну викрутку, її можна буде використовувати як компактну дриль для свердління невеликих отворів.

Як і у випадку з будь-яким акумуляторним інструментом, важливу роль відіграє тип акумулятора, його ємність, а також характеристики зарядного пристрою. Найкраще купувати викрутку з літій-іонним акумулятором, який позбавлений основного недоліку нікель-кадмієвих елементів у вигляді ефекту пам'яті. Літій-іонні акумулятори можна заряджати, не чекаючи повної розрядки, сам процес протікає дуже швидко, акумулятор довго зберігає заряд при зберіганні.

2.jpg

Якщо говорити про ємності акумулятора, то тут можна застосувати правило «чим більше, тим краще». Велика ємність означає більшу кількість угвинченого кріплення і рідкісні перерви на підзарядку.

Зарядні пристрої також бувають різні. Найшвидші моделі здатні повністю зарядити акумулятор мене, ніж за 30 хвилин, зручно, коли на пристрої є індикатор заряду і різноманітні системи захисту.

Не забувайте і про ергономіку, особливо, якщо інструментом доведеться користуватися регулярно, особливу увагу приділіть зручності рукоятки. Рукоятка пістолетного типу є найпоширенішою і зручною, така викрутка буде досить компактною. Але вигнута форма не завжди дозволить працювати в важкодоступних місцях. Для цих цілей бувають акумуляторні викрутки з прямою або Т-подібної рукояткою.

3.jpg

Акумуляторна викрутка повинна бути оснащена муфтою для регулювання максимального зусилля. Це дозволить угвинчувати кріплення різних розмірів, не побоюючись зрізати шліц або зірвати різьблення. Добре, коли на корпусі є магнітний тримач для біт і кріплення. Якщо плануєте працювати в умовах поганого освітлення, придбайте модель з підсвічуванням робочої зони.

4.jpg

Зверніть увагу на гарантію і комплектацію. Добре, коли сам інструмент і всі аксесуари поставляються в жорсткому кейсі. Чим аксесуарів більше, тим ширшими будуть кількість завдань, з якими ви зможете впоратися без додаткових вкладень.

Акумуляторна викрутка - порівняно недорогий і дуже корисний інструмент, який у багатьох випадках зможе замінити більш дорогий шуруповерт з його, часом, надлишковою потужністю. А при тривалій монотонній роботі з кріпленням малі габарити і вага інструменту вас порадують.