Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Освітлення приміщення

26.11.2012

Комфорт будь-якої кімнати багато в чому залежить від вірно підібраного освітлення.

Визначених правил у цьому питанні не існує, адже кожна кімната індивідуальна, але є загальні рекомендації, от їх і розглянемо в цій статті.

Для вітальні

В якості вітальні зазвичай вибирається найбільша кімната. У ній доцільно інтенсивне освітлення, особливо якщо ви часто запрошуєте гостей. Можна створити «Зоряне небо», що складається з безлічі точкових світильників. Можна помістити велику люстру над столом, де прийнято збиратися, а біля зручного дивана додатково розташувати торшери або повісити світильники на стіні. Дуже добре, якщо буде продумане підсвічування декоративних елементів, це створює особливу атмосферу.

Для спальні

Тут потрібне світло декілька приглушене, неяскраве. Для цього, встановлюють в центр стелі люстру з абажуром з тканини або світильник з плафоном, зробленим з непрозорого скла. А додаткове світло розміщують тільки там, де необхідно, створюючи його за допомогою торшерів, настільних ламп або бра.

Для дитячої

У такій кімнаті необхідно створити освітлення, прийняте як для спальні: м'яке і рівномірне світло, відбите від стелі. Обов'язково продумайте нічничок або бра поруч з ліжком.

Для кухні

Головне продумати хороше освітлення для робочої зони, з цим завданням добре впораються точкові світильники, розміщені в основі верхніх шафок. Щоб уникнути проблем з проводкою, можна використати світильники на клейкій основі, їх можна закріплювати в будь-якому місці кухні. Ну, і, звичайно, не обійтися без основного світла, розміщеного по центру кімнати або над обіднім столом.

Для прихожої

Найчастіше прихожа позбавлена природного денного освітлення, тому висвітлювати прихожу необхідно як слід. Освітлення має бути м'яке і дружнє. Зручно, коли є основне джерело світла і додаткове, яке управляється спеціальним перемикачем, чутливим до руху і тепла. У цьому випадку вмикання світла відбувається автоматично, коли в полі дії датчика з'являється людина.

Для ванної

Якщо ванна кімната невелика, то вистачить одного світильника, розташованого в центрі, а для освітлення просторого приміщення краще встановити кілька джерел світла. Поверхня дзеркала над умивальником краще всього підсвічувати з боків або зверху за допомогою довгих вузьких галогенних ламп або декількох точкових світильників. Також підійдуть звичайні світильники, але плафон повинен бути матовим і білим, тоді ви отримаєте відображення, відповідне оригіналу. Душові кабіни освітлюють, вбудованими в стелю світильниками. Головна умова при освітленні ванної кімнати, де вологість підвищена, це використання світильників з герметичним вологозахисним корпусом.
Повернутися до списку