Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Бітумна черепиця

27.12.2012

Популярність бітумної черепиці, як покрівельного матеріалу рік від року зростає. І це не дивно, адже крім привабливого зовнішнього вигляду, вона володіє масою позитивних якостей, таких як:

  • мала вага;
  • високий рівень водонепроникності;
  • надійність при значних коливаннях середньодобових температур;
  • стійкість до підвищених вітрових навантажень;
  • хороша звукоізоляція;
  • не накопичує статичну енергію;
  • простий монтаж;
  • можливість використовувати для будь-яких типів скатних покрівель з різними вигнутими поверхнями;
  • велика різноманітність відтінків і форм;
  • доступна ціна.

Бітумну черепицю також називають гнучкою або м'якою черепицею. Цей матеріал для покрівлі виготовляють на основі скловолокна, просоченого бітумом і що має присипку кам'яним гранулятом. При правильному монтажі, бітумна черепиця буде довговічною покрівлею. Вона спокійно витримує морози до -55 °, та й спека їй ні по чому.

До того ж така крівля служить не просто укриттям для дому, але і, можна сказати, цілим витвором мистецтва, так як має безліч різноманітних форм, наприклад, таких як соти, цеглинки, трапеції, прямокутники і інші, а кольорова гамма перевищує всі бажані кольори з відтінками.

У наш час існує багато виробників бітумної черепиці. Крім відмінності у формі та кольоровій гамі, гнучка черепиця від різних виробників може володіти різною міцністю і довговічністю. Значення «міцність на розрив», яке вказується в технічних характеристиках, безпосередньо залежить від якості склополотна, а також товщини пластин бітумної черепиці. Довговічність бітумної черепиці непрямо можна визначити по гарантійному строку, який дає конкретний виробник на свої вироби.

Купуючи бітумну черепицю необхідно також купувати і додаткові елементи (добори), без яких монтаж покрівлі неможливий або скрутний. Найчастіше в переліку присутні фірмові підкладкові шари, гідроізоляція, клеї, герметики, черепиця для звісу, коника, єндови. Планки для звісу, фронтону і примикання зазвичай заводом не поставляються, а комплектуються вже фірмою чи магазином-продавцем покрівлі. На добірних елементах не варто економити. Їх необхідно використовувати відповідно до рекомендацій виробника, інакше термін служби покрівлі може помітно скоротитися.

Існує думка, що при монтажі легких покрівельних матеріалів можна менш відповідально підходити до вибору стропильної системи і обрешітки. Це не так. Необхідно враховувати, що на покрівлю тиск чинять також снігові і вітрові навантаження, які є досить вагомими на скатних покрівлях. Ось чому стропильна система не може бути слабкою. В якості суцільного решетування при монтажі бітумної черепиці рекомендують використовувати osb плити, які мають високу жорсткість, а також здатні витримувати значні вітрові і снігові навантаження.


Повернутися до списку