Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Декоративна штукатурка

02.01.2013

Декоративний ефект на поверхні стіни може бути основним композиційним елементом інтер'єру, завдяки якому стіни «оживають» на очах. Головне підібрати саме те поєднання кольору, фактури і образу, при якому в кімнаті завжди буде приємно знаходитися.

Декоративні штукатурки мають безліч переваг. Вони дуже пластичні, універсальні, неповторні у своєму виконанні, до того ж наносяться безшовно, легко миються, не вицвітають, не горючі, екологічно чисті і легко дихають. Основними їх складовими є дрібні фракції мармуру, кварцу, вапняку, граніту або інших природних каменів, а також бавовняні і целюлозні волокна. До плюсів декоративних штукатурок можна віднести не тільки різноманіття вибору кольору і фактури, але і можливість самостійного підбору майже будь-якого малюнка.

Будь-яка декоративна штукатурка представлена у вигляді пасти, яку наносять на стіни або стелі. Таку штукатурку використовують в якості основи для різних інших матеріалів, або як самостійну обробку.

Цей універсальний оздоблювальний матеріал чудово імітує різні поверхні. За допомогою декоративної штукатурки виконують обробку стін під старовину, граніт, мармур, онікс, природний вапняк, тканину, шкіру тварин, дерево, а також неповторні художні барельєфи. В залежності від складу штукатурки і способу нанесення поверхня набуває гладку або рельєфну структуру. Базове покриття може бути оброблено воском, яке виготовляють на основі природних смол і воску бджолиного, що робить його вологостійким. Це розширює область застосування декоративних штукатурок в приміщеннях, що мають підвищену вологість, наприклад, таких як ванні кімнати і басейни. Таким покриттям не потрібний особливий догляд.

Декоративні штукатурки, в залежності від розміру зерна, поділяють на дрібнозернисті і грубозернисті. Механічна стійкість визначається здатністю матеріалу протистояти ударам і подряпинам.

Колір штукатурці надається завдяки коліруванню - процесу додавання концентрованого барвника (пігменту) до білого матеріалу.

Найбільш широке застосування отримала декоративна штукатурка таких видів: структурна (короїд); фактурна з різноманітним рельєфним малюнком; венеціанська - імітує мармур; флок-штукатурка, що складається з кольорових частинок; структурні фарби (мікрогранули різного кольору), покриття зі спеціальними ефектами (наприклад, мокрого шовку, піщанику, велюру і т.д.)

Повернутися до списку