Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Догляд за керамічною плиткою

22.02.2013

Термін служби облицьованої керамікою поверхні багато в чому залежить від догляду і експлуатації. Для звичайного чищення плиток слід застосовувати відповідні миючі засоби. Потрібно уникати сильних і агресивних миючих засобів, що мають кислотну основу, адже вони можуть пошкодити шви, які виконані матеріалами на основі цементу. Потрібно пам'ятати, що відмінним опором до різних хімічних впливів володіють такі шви, що закладені епоксидними матеріалами, а простіше кажучи, герметиками. При прибиранні поверхонь, облицьованих керамікою, слід обмежити використання абразивних засобів (наприклад, металевих щіток). Особливо це стосується тієї плитки, яка має глянсову поверхню, адже на ній добре видно невеликі подряпини, сколи. Кращим виходом буде використання пилососа, щітки з натуральною м'якою щетиною або чистою ганчірки.

Деякі види забруднень (порошок, пісок, пил) значно прискорюють стирання підлоги, що покрита плиткою. Тому бажано містити підлогу в чистоті, не допускаючи присутності цих речовин. Якщо у вас така підлога в прихожій, то перед входом, звичайно, треба постелити килимок. Глазуровану керамічну плитку можна мити спеціальними засобами. Щоб захистити неглазуровану керамічну плитку (керамічний граніт, клінкер) необхідно застосовувати спеціальну рідину, яка оберігатиме її від утворення плям. Слід звернути підвищену увагу на плитку з насічкою, а також неслизьку і поліровану. Світлі однотонні кольори, переважно в полірованому варіанті, всупереч їх відмінним очисним якостям з гігієнічної точки зору, виявляються не дуже стійкими до деяких видів плям, і тому потрібно пам'ятати, що вони вимагають підвищеної уваги у догляді.

Вибираючи плитку для підлоги, особливо для кухні, краще віддати перевагу такій, яка володіє найбільш високими поверхневими механічними характеристиками. Забруднення будуть не так помітні на темних поверхнях або поверхнях, що мають зернисту і «хроматичну структуру» (тобто неоднорідне кольорове покриття). Однак слід враховувати, що на глянцевих плиткових покриттях, в першу чергу чорного кольору, добре видно невеликі відколи, подряпини.

На останок наведемо позначення опірності плитки до хімічних речовин:

АА - дана плитка стійка до впливу хімічних речовин

А - трохи нижча опірність хімікатів

Надалі, по зменшенню опірності: B, C, Д.

Повернутися до списку