Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Двері для сауни або лазні

В даний час випускаються три види дверей для саун і лазень - це глухі, скляні та комбіновані двері.

Глухі двері для лазень і саун роблять з деревини різних порід. Головна вимога - вони не повинні нагріватися і деформуватися при дії високих температур і високої вологості повітря усередині лазні. Абаш, канадський кедр і ясень вважають найбільш цінними породами, а двері, виготовлені на їх основі, мають високу ціну. Ще можна зустріти двері зі справжнього дуба - масивні, важкі, мають досить тривалий термін експлуатації. Але найчастіше при виготовленні таких дверей використовується липа. Її деревина має всі властивості, які потрібні для того, щоб двері в сауні були довговічними, не страждали від температурних перепадів і відмінно зберігали тепло. Крім того, двері з липи мають доступну ціну.

Скляні двері виготовляють із загартованого, жаростійкого і ударостійкого скла, найчастіше восьмиміліметрового. Матеріал скла може бути матовим, візерунковим, дзеркальним або напівпрозорим. Такі двері створюють певний стиль інтер'єру, викликаючи відчуття простору і легкості в приміщенні.

Комбіновані двері для лазень і саун виготовляють відразу з двох матеріалів - деревини і загартованого скла. Їх різноманітний дизайн дозволяє оформити лазню або сауну у вишуканому стилі.

Переважно в лазні ставлять двоє дверей - вхідні і двері в парильню. В якості вхідних дверей використовують двері будь-яких видів, перераховані вище. А для парильні більше підходять глухі двері, виготовлені повністю з деревини. Сауна і лазня зв'язані з високими температурами, тому важливо, щоб не тільки вибрані вами двері, але і дверні аксесуари для них не піддавалися швидкому нагріванню до високих температур.

Як правило, двері для саун виготовляються невеликого розміру, найчастіше ширина полотна складає 700-800 см., а висота до 2 м. Дверний отвір облаштовують так, щоб двері відкривалися назовні. В обов'язковому порядку встановлюють невеликий поріжок. Для кращої теплоізоляції можна вхідні двері утеплити за допомогою різних теплоізоляційних матеріалів, але сучасна технологія виготовлення дверей для лазень дозволяє цього не робити.

Купувати двері для сауни необхідно в одному комплекті з дверною коробкою. Тоді гарантується максимальне прилягання дверей до прорізу при закритті і забезпечується висока теплоізоляція парильні.

Повернутися до списку