Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Газонокосарка. Поради щодо вибору

16.08.2012
Споглядаючи газон ближче до осені приходить розуміння того, що необхідна чергова покупка, і не тому що тример з травою не справляється, а тому що око вимагає колишньої краси і рівності зеленого килима. Ні, тример не поганий, це трава стала жорсткою, і газону все-таки необхідна газонокосарка.

На що дивитися? Що важливо, а на що не звертати увагу?

Визначтеся з площею вашого газону. 30, 100, 500 квадратних метрів? Багато виробників вказують рекомендовану площу скошування для кожної моделі в квадратних метрах. Вибирайте модель з колесами побільше, якщо галявина горбиста. Запас в 15-20% за площею застосування ніколи не завадить. Це і повинно бути першим критерієм вибору і виключає або слабкі за потужністю, або дорогі за вартістю моделі.

Якщо перед початком косіння хочете повозитися з бензином, маслом і пропорціями їх змішування - можете дивитися на бензинові, але більш потужні, газонокосарки. Вибравши електричну газонокосарку, вам залишається запастися лише котушкою з кабелем, довжини якого повинно бути достатньо до найдальшої точки газону.

Корпус газонокосарки буває пластиковим у електричних «малюків». Вони легші, меньш схильні до вібрації, в порівнянні з бензиновими і зовсім не бояться корозії. Алюмінієві й сталеві - у бензинових «важкоатлетів». У всіх газонокосарок корпус травозбірника пластиковий, з індикатором заповнення трави. Що дійсно може бути корисним і на що звертати увагу – обсяг травозбірника, це якраз той момент, коли чим більше - тим краще. Так само, при виборі уточніть, чи є в моделі функція мульчування і чи входить в комплект клин для мульчування.

Якщо дивитися на ширину захвату, то вона коливається від 32 до 46 см у електричних і від 40 до 52 см у бензинових газонокосарок. Висота зрізу у всіх коливається від двох до восьми сантиметрів - це означає, що в цих межах ви зможете відрегулювати висоту трав'яного газону.

За рівнем шуму електричні газонокосарки тихіші. Шумність бензинової може компенсувати те, що багато моделей є самохідними, тобто вам не доведеться штовхати, а тільки контролювати напрям переміщення.

При невеликому, до 200 «квадратів» газоні, цілком підійде варіант з електричним мотором. Відсутність розтрат на витратні матеріали, з незручностей - прив'язка до мережевого шнуру. Там, де 220 вольт знаходиться на значній відстані від галявини, і площа зеленого покриву є предметом заздрості сусіда-футболіста - не обійтися без бензинової газонокосарки.

Вдалих покупок!

Повернутися до списку