Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Газові опалювальні котли

26.12.2012

У наш час, коли практично у всіх будинках є газ, газові котли - це оптимальне рішення для системи опалення. На його користь говорить високий ККД (більше 96%) при відносно низькій вартості газу. Крім цього, такі котли, завдяки автоматизації, зручні в експлуатації і надійні, практично безшумні і їх нескладно встановити.

Газові котли за способом установки поділяються на:

  • Підлогові котли (встановлюються безпосередньо на підлогу), потужність їх більше 40 кВт;
  • Настінні котли - більш компактні і легко кріпляться на стіну, щоправда, мають меншу потужність.

За типом теплообмінників виділяють:

  • Котли газові одноконтурні, вони обслуговують тільки систему опалення;
  • Котли газові двоконтурні мають два контури теплообмінника, один для гарячого водопостачання, другий для системи опалення.
  • Котли газові трьохконтурні містять третій теплообмінник, який використовується для підігріву води, наприклад, теплої підлоги або басейну.

Теплообмінники бувають:nl_gok1.jpg

  • Сталеві - це високоміцні теплообмінники, але при недотриманні правил експлуатації можуть піддаватися корозії; Чавунні, термін служби розрахований до 50 років, але опір механічним пошкодженням у них менший;
  • Мідні, вони не схильні до корозії і стійкі до механічних пошкоджень, термін служби приблизно 30 років.

У підлогових котлах використовуються сталеві і чавунні теплообмінники. Настінні - мідні, тому що вони володіють меншою масою.

Газові пальники в котлах за принципом роботи поділяють на:

  • Атмосферні пальники, які здійснюють підсос одного середовища в інше. Такими пальниками обладнуються котли малої потужності. В атмосферних пальниках камера згоряння буває двох типів: відкритого та закритого. Для горіння газу у відкритій камері, повітря береться з приміщення, а викид відбувається через димохід, при цьому забезпечується природна тяга. У камерах закритого типу здійснюється примусова подача повітря, а відведення димових газів відбувається за допомогою вентилятора.
  • Вентильовані пальники, що володіють більшим ККД, використовують тепло конденсату димових газів. Відведення відпрацьованих газів в них здійснюється тільки примусовим шляхом. Ціна газових котлів з вентильованими пальниками вища, в порівнянні з атмосферними.

Установку будь-якого газового котла необхідно проводити в добре провітрюваному приміщенні. Наявність димоходу, це теж обов'язкова умова. Не забудьте перед встановленням газового котла оформити потрібні документи і отримати дозвіл.

Після того, як котел встановлений, залишилося підключити до нього батареї опалення і у вас буде тепло.

Повернутися до списку