Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Готуємося до зими: утеплюємо фасад мінеральною ватою цієї осені!

12.09.2013

Перші спогади про мінеральну вату були зафіксовані в далекому 1840 році, в маленькому містечку Георгсмаріенхютте на заході Німеччини, але тільки через 30 років виробничий процес був запущений в цьому ж місті, на металургійному заводі.

Сьогодні, кожен мирний житель чув про мінеральну вату та її використання . Але не кожен знає, як самостійно її експлуатувати, щоб уникнути помилок надалі прислухаємося до думки фахівця, будівельника - практика.

Утеплюємо цегляний будинок мінеральною ватою з метою подальшої обробки поверхні короїдом або мармуровою крихтою .

Вам знадобитися: грунтовка, клей, мінеральна вата (густина не менше 80 - 100 одиниць), дюбеля парасольки, штукатурна сітка, будівельні приналежності (шпатель , макловиця , правило , рівень , молоток).

Грунтування поверхонь

Для виконання цих процедур використовуємо грунтовку глибокого проникнення. За допомогою широкої кисті або макловиці робимо один шар по всій поверхні робочої зони. Після грунтовки дайте поверхні висохнути.

Монтаж мінеральної вати

Спочатку наносимо клей на поверхню вати. Тут варто врахувати особливості стіни. Якщо поверхня стін рівна - клей наносимо тонким шаром і розподіляємо шпателем по всій площі. Якщо стіни з нерівностями, клей наноситься товстим шаром на кути і центр, в результаті 5 точок клею на один листок вати. Вату до стіни приєднуємо в шаховому порядку, уникайте прямих вертикальних багнетів. Для основного кріплення використовуємо дюбеля парасольки, з розрахунком 6 штук на лист. Для оформлення кутів будівлі підійдуть перфокути, за допомогою будівельного степлера прикріплюємо до матеріалу .

Будівельна сітка

Для надійного кріплення виконується армування стіни , для цього використовуємо будівельні або армуючі сітки. Сітка кріпиться за допомогою клею, тут можна використовувати 2-3 шари. Металевим шпателем вирівняйте стіни для наступних опоряджувальних робіт. Укладання робимо невеликими ділянками . Слідкуйте, щоб частки мінеральної вати не випирали, а поверхня після укладання сітки була рівною, без зайвих багнетів і вм'ятин.

Фінішна обробка

Після повного висихання клею, поверхня в черговий раз покривається глибокопроникаючою грунтовкою. Після того, як роботи з утеплення фасаду виконані, можна з легкістю приступати до опоряджувальних робіт, їх бажано робити в один період, без прямого попадання сонячних променів.

Важливо пам'ятати, що від якості будівельних матеріалів та особливостей виконаних робіт, залежить подальша експлуатація всього приміщення.

Повернутися до списку