Самовивіз Бориспіль, вул Горбатюка 2
Зв'язатися з нами
Будматеріали
Сад
Оздоблювальні матеріали
Побутова техніка
Інструменти
Покриття для підлоги
Плитка
Канцтовари
Сантехніка
Двері
Меблі
Товари для дому
Посуд
Спорттовари
Автотовари
Дитячі товари
Зоотовари
Краса та здоров'я
Товари для бізнесу
Товари для туризму та кемпінгу

Як правильно вибрати ламінат

30.11.2012
Ламінат, це відмінне рішення при підборі покриття для підлоги як для дому, так і офісу або громадського приміщення. Легкість укладання і догляду, хороша стійкість до навантажень, виготовляється з поновлюваних видів натуральної сировини, має відмінну шумоізоляцію, не вигорає, на ньому не накопичується бруд, шкідливі бактерії, придатний для укладання на підлогу з водяним опаленням, коштує недорого - ось короткий перелік його достоїнств.

Давайте розглянемо, як вибрати ламінат, щоб він служив вам вірою і правдою довгий час.

Класи ламінату

По європейській нормі ламінат класифікують за ступенем навантаження. Домашнє використання (низька, середня, висока ступінь навантаження) має відповідно класи 21, 22, 23, гарантований термін служби в середньому 5-6 років. Громадське і комерційне використання характеризується класами 31, 32, 33 (чим вище навантаження, тим більший клас необхідний). Термін служби такого ламінату від 3 до 8 років, а ось в домашніх умовах він може послужити від 15 до 25 років.

Товщина ламінату

Цей показник має межі від 6 до 12 мм. Велика товщина дає краще звукопоглинання, теплопровідність і ударну міцність матеріалу. Фахівці рекомендують для дому вибирати не менше 8 мм. Але якщо Ви використовуєте систему підігріву, то в цьому випадку найкраще підійде більш тонкий ламінат. Він швидше буде прогріватися, значить, потрібно буде менше витрачаты тепла для обігріву кімнати.

Є ще один нюанс, який треба враховувати при виборі ламінату: відповідність товщини ламіната і площі приміщення. При великій площі укладання та малій товщині покриття при ходьбі може виникати неприємний звук. Чим товще ламінат, тим менше він звучить. Деякі виробники роблять шумоізолюючу підкладку на звороті дошки. Також добре поглинає звук, постеленний під покриття спінений поліетилен.

Вологостійкість

Ламіновані підлоги 23 класу і вище без наслідків можуть витримати зіткнення з водою протягом декількох годин. На практиці перевірено також, що кращою вологостійкістю володіє ламінат з фаскою (ламінат має поздовжні і/або поперечні смуги, що створюють видимість натуральної дошки).

Декор дошки

Під дерево це класичний варіант декору ламінату. Але в залежності від стилю інтер'єру, також можна вибрати покриття з малюнком під плитку, мармур, килимове покриття, зі складними фантазійними візерунками ...

При виборі ламінату ще зверніть увагу на клас формальдегіду. Значок Е1, зазначений на упаковці показує, що все в нормі. Безпечний ламінат, пройшов випробування по європейській нормі, маркується знаком EN 13329.
Повернутися до списку